Πανικός και ανησυχία στα Starbucks: Ανακαλούνται χιλιάδες συσκευασίες μετά από αυτό που βρήκαν σε ποτήρι καφέ

Αναστάτωση στους καταναλωτές των Starbucks έφερε η είδηση ότι χιλιάδες εμφιαλωμένα ροφήματα αχρηστεύτηκαν επειδή κρίθηκαν ακατάλληλα.

Πιο συγκεκριμένα, 300.000 χιλιάδες Starbucks Vanilla Frappuccino ανακλήθηκαν, αφού ίσως εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού σε ορισμένα από τα παγωμένα ποτά καφέ.

Συνολικά 25.200 περιπτώσεις ποτού, που παρήγαγε η PepsiCo με 12 μπουκάλια ανά θήκη, ανακλήθηκαν μετά τον εντοπισμό γυαλιού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η εθελοντική ανάκληση, η οποία ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, στόχευε ποτά με ημερομηνίες λήξης στις 8 Μαρτίου, 29 Μαΐου, 4 Ιουνίου και 10 Ιουνίου, σύμφωνα με τον FDA.

Τα ποτά διανέμονταν σε όλες τις ΗΠΑ, αν και όχι σε καταστήματα λιανικής των Starbucks, δήλωσε εκπρόσωπος της PepsiCo σε δήλωση στο Insider.

«Η αφαίρεση αυτών των προϊόντων από την αγορά βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η δήλωση εκ μέρους της North American Coffee Partnership.

Η δήλωση συνεχίζει:

«Η North American Coffee Partnership έχει δεσμευτεί για υψηλό επίπεδο ποιότητας στα προϊόντα που εξυπηρετούμε. Η παροχή ποιοτικής εμπειρίας στους καταναλωτές μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και ενεργούμε πάντα με μεγάλη προσοχή κάθε φορά που εγείρεται μια πιθανή ανησυχία».