Παραμένει στη φυλακή για 6 μήνες ακόμη η Πισπιρίγκου – Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου

«Η Τζωρτζίνα έβλεπε παιδικά κι έφαγε απ’ έξω»: Βάζει… ταφόπλακα στην Πισπιρίγκου η διευθύντρια του Καραμανδάνειου

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την «υπόθεση της Πάτρας» και την χθες στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε ως μάρτυρας η διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας κυρία Μαρία Ηλιοπούλου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 34χρονη μητέρα δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακού» ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε το επεισόδιο που οδήγησε τη μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη σε εγκεφαλοπάθεια ως «Αναπάντεχο» και «ανεξήγητο» ενώ στις ερωτήσεις του συνήγορου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια σχετικά με το επεισόδιο που παρουσίασε η μικρή Τζωρτζίνα, επέμεινε στην άποψη της πως το κοριτσάκι ήταν πολύ καλά και τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Ενώ αναφέρθηκε και σχετικά με την εισαγωγή για “σπασμούς” και στις εξετάσεις που έκανα ότι κάτι δεν τους “άρεσε” «Κάτι δεν μας άρεσε. Δεν έβγαινε κάτι στις εξετάσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι» προσθέτοντας, «Αν και θα επέστρεφε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο, ήρθε η μαμά της και είπε ότι έκανε εμετό. Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρέστε μου την έκφραση. Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί, είχαν χαθεί άλλο δυο».

Στην αρχή της κατάθεσης η μάρτυρας είπε:

«Ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά που μπαίνουν και μαζί με την ομάδα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Όταν ήρθε το παιδί ενημερώθηκα στις 8/4/2021 αμέσως. Επειδή είχε χάσει και τα αδελφάκια του είπαμε να το τρέξουμε, να κάνουμε γρήγορα όλες τις εξετάσεις. Μέσα στις πρώτες ώρες η Τζωρτζίνα είχε κάνει τις περισσότερες εξετάσεις, εξαιτίας της ευαισθησίας που είχαμε με το συγκεκριμένο παιδί».

Πρόεδρος: Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών, ο οργανισμός εμφανίζει κάποια συμπτώματα; Το βλέπουμε στις εξετάσεις του;

Μάρτυρας: Στο εγκεφαλογράφημα σίγουρα. Κάναμε δυο και ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;

Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των γονέων;

Μάρτυρας: Οι περισσότεροι είναι πανικοβλημένοι και αγχωμένοι.

Πρόεδρος: Τι κάνουν δηλαδή;

Μάρτυρας: Η εικόνα μου είναι ότι αν μπορούσαν να μπουν με το αμάξι στα εξωτερικά ιατρεία, θα το έκαναν.

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη πως ήταν;

Μάρτυρας: Η μαμά ήταν μια τυπική μαμά δίπλα στο παιδάκι της. Τίποτα το περίεργο.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;

Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.

Πρόεδρος: Είναι πιθανό, σπάνιο; Που εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Το παιδί έβλεπε παιδικά. Έφαγε απ’ έξω. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

«Αν και θα επέστρεφε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο, ήρθε η μαμά της και είπε ότι έκανε εμετό. Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρήστε μου την έκφραση. Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί, είχαν χαθεί άλλο δυο» ανέφερε.

Κούγιας: Έχετε δει το παιδί ποτέ;

Μάρτυρας: Τέσσερις μέρες και το είδα μια φορά, την επόμενη από την ημέρα που ήρθε. Καθισμένο στο κρεβάτι του.

Κούγιας: Έχετε μάθει από τι πέθανε το παιδί; Ποια ήταν η γνωμάτευση του νοσοκομείου;

Μάρτυρας: Ο,τι ακούω στην τηλεόραση.

Κούγιας: Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;

Μάρτυρας: Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολόγος υπάρχει μια στην Πάτρα, η κυρία Καρατζα. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί.