Πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ ο σταθμάρχης της Λάρισας

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σταθμάρχη στη Λάρισα ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος της πρωτοφανούς τραγωδίας με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Σύμφωνα με την εκπομπή TLIVE του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο 60χρονος δούλευε 10 χρόνια ως αχθοφόρος του ΟΣΕ που σημαίνει ότι κουβαλούσε βαλίτσες από τα τρένα που έφταναν και έφευγαν από τους σταθμούς. Μετά, πήρε μετάθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια προσλήφθηκε πάλι στον ΟΣΕ.
Στις 24 Ιανουαρίου ο σταθμάρχης είχε τελειώσει την σχετική εκπαίδευση για την θέση που είναι τώρα, που σημαίνει ότι βρισκόταν σε αυτή λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Μάλιστα, μετά το τέλος της εκπαίδευσης ο ίδιος έκανε και ανάρτηση στα social media , γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε «καλή μας αρχή»!

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος γύρισε το κλειδί για να μην μπει η επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με την εμπορική και ότι αυτό δεν έγινε, δηλαδή πρόκειται για τεχνικό ζήτημα και όχι ανθρώπινη αμέλεια.

Σύμφωνα με την εκπομπή, όπως φαίνεται από τον πίνακα ελέγχου, ο σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί και συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.

Μάλιστα, συνάδελφός του ανέφερε πως «πρόκειται για ένα καθαρά ανθρώπινο λάθος, γιατί δεν επανέφερε τις αιχμές, που ο ίδιος είχε γυρίσει διαγώνια, στην ευθεία ώστε να συνεχίσει στην άνοδο το επιβατικό τρένο με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη. Άφησε, δηλαδή, το τρένο να πάρει πορεία προς την κάθοδο»