Στον τάφο έγραφε «άγνωστο παιδί»: Λύθηκε 65 χρόνια μετά το μυστήριο με το νεκρό αγόρι μέσα στο κουτί

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει της ΗΠΑ πριν πολλές δεκαετίες με το αγόρι που βρέθηκε νεκρό και τάφηκε χωρίς κανείς να γνωρίζει το όνομα του. Το έγκλημα ήταν ανεξιχνίαστο για πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί η πραγματική ταυτότητα του παιδιού.

Η ιστορία του άγνωστου παιδιού
Πρόκειται για τον Τζόζεφ Ογκούστους Ζαρέλι, που είχε εντοπιστεί στις 26 Φεβρουάριο 1957 κοντά στη Φιλαδέλφεια, σε δασική έκταση, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών.Οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το όνομα των γονιών του παιδιού που πλέον δεν ζουν, είπαν όμως ότι το αγόρι έχει αδέλφια που είναι εν ζωή.Η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά ως προς το σκέλος της ανθρωποκτονίας και καλούν το κοινό να δώσει όσες πληροφορίες έχει για το ζήτημα.

Στον τάφο του γράφει «άγνωστο παιδί»: Για τον εντοπισμό της ταυτότητας χρειάστηκε η βοήθεια ειδικού της Σήμανσης για την επεξεργασίας ενός δείγματος DNA που αρχικά φαινόταν ανεπαρκές για να βρεθεί η ταυτότητα του παιδιού.Ο μικρός Τζόζεφ είχε βρεθεί τυλιγμένος με κουβέρτα μέσα σε κιβώτιο. Το αγόρι ήταν γυμνό, είχε πολλούς μώλωπες και ζύγιζε λιγότερο από 15 κιλά από την ασιτία. Στο σώμα του είχε πολλά μικρά τραύματα και, κατά την αστυνομία, τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.Για δεκαετίες -και παρά την πρόοδο της τεχνολογίας του DNA- η υπόθεση παρέμενε άλυτη, αναφέρει το BBC. Η αστυνομία αλλά και πολλοί ερασιτέχνες είχαν ασχοληθεί χωρίς αποτέλεσμα.Το αγόρι είναι θαμμένο σε κοιμητήριο της περιοχής ενώ στον τάφο υπάρχει η επιγραφή «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».