Θρίλερ στην Πάτρα – «Δυο φορές μας ειδοποίησε η μητέρα πως η Τζωρτζίνα δεν είναι καλά. Οι γιατροί της έδιναν εξιτήριο»

Στις δυο φορές που η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας ότι η κόρη της Τζωρτζίνα δεν ήταν καλά και αυτό ενώ οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το παιδί ήταν όλες καλές και εξ αυτού του λόγου οι γιατροί ετοιμάζονταν δώσουν εξιτήριο, αναφέρθηκε σήμερα καταθέτοντας στη δίκη της 34χρονης μητέρας η νοσηλεύτρια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο Παναγιώτα Τσεντούρου.

Η μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από το συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος εστίασε στα όσα είχε πει η ίδια στην ανακρίτρια αναφορικά με την εικόνα του παιδιού.

«Την Πέμπτη Απριλίου μου ανέφεραν ότι είναι ένα παιδάκι που έχει χάσει τα αδελφάκια του και ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Όλα τα παιδιά φροντίζουμε και φροντίσαμε και αυτό. Μας είπαν ότι έκανε πιθανό επεισόδιο σπασμών» είπε αρχίζοντας τη σημερινή κατάθεσή της στο δικαστήριο η νοσηλεύτρια, σημειώνοντας πως είχε βάρδια στο νοσοκομείο στις 8 και 9 Απριλίου του 2021.Ακολούθως στη κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της απογευματινής της βάρδιας στο νοσοκομείο το κοριτσάκι ανέβασε σφυγμούς «στο όριο όμως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ο γιατρός της έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα 9 Απριλίου, ο γιατρός έκανε στο παιδί εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι η μικρή είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο και επειδή ήταν περίοδος covid. Οι γιατροί είχαν συστήσει στους γονείς να πάνε το παιδί σε παιδοψυχολόγο για να πάρει βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια των αδελφών του», τόνισε η μάρτυρας.

«Δεν είναι καλά»

Και όλα έδειχνα πως το κοριτσάκι θα βγει από το νοσοκομείο, η κατηγορούμενη μητέρα, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ειδοποίησε πως η κόρη της έχει βήχα και έκανε εμετό. «Πήγαμε στο θάλαμο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί μας είπε: «είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνεται εξιτήριο;»». στη συνέχει η γιατροί αποφάσισαν να μείνει λίγο ακόμη στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ειδοποίησε και πάλι πως η κόρη της δεν είναι καλά. «Μας είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό. Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό και το παρακολουθούσαμε».

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι στις 9 Απριλίου πήγατε και είδατε το παιδί χλωμό με τάση προς έμετο. ..

Μάρτυρας: Ναι, επανήλθε αμέσως το χρώμα του και δεν έκανε εμετό.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι σας είπε η μητέρα ότι το παιδί ήταν μελανό; Ήταν όταν πήγατε εσείς μελανό;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε.

Εισαγγελέας: Η Τζωρτζίνα είχε ανεβάσει πυρετό;

Μάρτυρας: Στη βάρδια μου όχι

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με το παιδί πως καταλάβατε ότι είχε τάση προς εμετό;

Μάρτυρας: Προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

Εισαγγελέας: Η μητέρα πως αντιδρούσε; Ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι περίμενε να πουν οι γιατροί.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Κούγιας ο οποίος και έθεσε σειρά ερωτήσεων στη μάρτυρα.

Κούγιας: Στις 9 Απριλίου έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στη πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 14 Μαρτίου.