Τέμπη – «Μου έλεγαν ότι το παιδί μου ίσως να υπάρχει από τη μέση και πάνω»

Τέμπη – «Μου έλεγαν ότι το παιδί μου ίσως να υπάρχει από τη μέση και πάνω»

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες. 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ο πατέρας Χριστόδουλος, πατέρας του 23χρονου φοιτητή που ήταν ένα από τα θύματα μίλησε στο Πρωινό για το χαμό του γιού του.

«Είναι τραγικός αυτός ο θάνατος των παιδιών αλλά και πολύ δύσκολο για αυτούς που μένουν πίσω. Ο Κυπριανός ήταν μαζί με μία πολύ καλή κοπέλα και σχεδίαζαν το βυζαντινό τους γάμο τον Αύγουστο. Όταν διάβασα το βράδυ εκείνο πως έγινε αυτό το δυστύχημα, γνωρίζοντας ότι ο Κυπριανός έχει κόψει εισιτήριο, ήξερα ότι το παιδί μου έχει φύγει.

Περίμενα να πάρω το σώμα του παιδιού μου, τους έλεγα “δώστε μου έστω και κάτι από το παιδί μου για να το θάψω και να το τιμήσω” και εκείνοι μου έλεγαν ότι το παιδί μου “ίσως να υπάρχει από τη μέση και πάνω”. Όταν άνοιξα το φέρετρό του το παιδί μου ήταν ακέραιο, ούτε καμένος, ούτε ακρωτηριασμένος, είχε μόνο μερικούς μώλωπες στο σώμα του. Μαζί με την παπαδιά και τα υπόλοιπα παιδιά πλύναμε το νεκρό σώμα του Κυπριανού και τις πληγές του».

Ανατριχιαστική και η περιγραφή για το γάμο του Κυπριανού «ο πατέρας μου και παππούς του Κυπριανού είναι και εκείνος ιερέας και όταν του ανακοινώσαμε την απόφαση του παιδιού να παντρευτεί, μας είπε πως είδα να προσπαθώ να περάσω τα στέφανα στα παιδιά και ο Κυπριανός έλειπε. Προσπαθούσε να μας προετοιμάσει….».