Ούτε λευκό φως, ούτε φωνές: 55χρονος “πέθανε” για λίγα λεπτά, επανήλθε & καταρρίπτει τους μύθους “Αυτά είδα”

Η καρδιά του Κέβιν Χιλ σταμάτησε ξαφνικά να χτυπάει ενώ βρισκόταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ντέρμπι και νοσηλευόταν για ασβεστοφυλαξία – μια ασυνήθιστη ασθένεια κατά την οποία το ασβέστιο συσσωρεύεται στα μικρά αιμοφόρα αγγεία των ιστών του λίπους και του δέρματος.

Για όσους λοιπόν απορούν τι μπορεί να συμβαίνει όταν πεθαίνεις, ο συγγραφέας από το Ντέρμπι λέει ότι «δεν υπάρχει φως προς τα εκεί».

Ο κ. Χιλ, ο οποίος αποκαλείται από τους γιατρούς «άνθρωπος – θαύμα» για την ανάρρωσή του, δήλωσε ότι εισήλθε σε ένα «πνευματικό βασίλειο» όπου παρακολουθούσε το σώμα του να επιδεινώνεται, καθώς στεκόταν δίπλα σε αυτό.

Όπως είπε: «Δεν κοίταζα το σώμα μου, αλλά ήμουν ξεχωριστός από αυτό. Ήταν σαν να βρισκόμουν στη σφαίρα του πνεύματος – είχα συνείδηση του τι συνέβαινε, αλλά είχα τόση γαλήνη».

Πώς έφτασε ο 55χρονος στο χείλος του θανάτου
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Χιλ υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς τον Ιανουάριο του 2022 λόγω προβλήματος στην καρδιακή βαλβίδα του. Αυτό του προκάλεσε κατακράτηση υγρών στα πόδια του και μετά από φαρμακευτική αγωγή και ένα χρόνο στο νοσοκομείο, έχασε 65 κιλά βάρους νερού. Στη συνέχεια, όμως ανέπτυξε ασβεστοφυλαξία, η οποία μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος και επώδυνα δερματικά έλκη, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία. Η πάθηση εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο.

Όπως δήλωσε: «Είχα την ασθένεια για μήνες. Το δέρμα μου με κατέτρωγε. Είχα τρεις ημέρες που τα πόδια μου αιμορραγούσαν – δεν σταματούσε η αιμορραγία». Ισχυρίστηκε πως έχασε πέντε λίτρα αίματος πριν σταματήσει η καρδιά του και ήταν νεκρός για λίγα λεπτά πριν τον επαναφέρουν οι γιατροί.

«Ήξερα ότι είχα πεθάνει. Ήμουν χωριστά από το σώμα μου»
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ήξερα ότι αιμορραγούσα. Ήξερα ότι ήταν σοβαρό. Το προσωπικό συνέχισε να μπαίνει και να βγαίνει για να σταματήσει την αιμορραγία». Όπως είπε, παρακολουθούσε το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς στεκόταν δίπλα από το σώμα του, να προσπαθεί να τον σώσει.

«Ήξερα ότι είχα πεθάνει. Ήμουν χωριστά από το σώμα μου. Μετά απλά κοιμήθηκα και ξύπνησα ζωντανός και η αιμορραγία είχε σταματήσει. Ήξερα ότι δεν ήταν η ώρα μου να πεθάνω. Η κατάσταση αυτή με έκανε να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητές μου».

Ο 55χρονος έχει αναρρώσει σχεδόν πλήρως και τώρα επιστρέφει στο σπίτι του με την 52χρονη σύζυγό του Καμίλ. Όπως είπε: «Βρίσκομαι στα τελευταία στάδια της ανάρρωσης. Στο δεξί μου πόδι, πονάω ακόμη, αλλά δεν είναι στο επίπεδο που ήταν – έκλαιγα για ώρες. Με ανώτατο το 10, το επίπεδο του πόνου μου ήταν 100 και τώρα έχει πέσει στο 4. Όλοι έλεγαν ότι θα έπρεπε να είμαι νεκρός».