Πράσινο σαπούνι: 11 άγνωστες χρήσεις που θα το κάνουν το αγαπημένο σας προϊόν μέσα στο σπίτι

Πράσινο σαπούνι: Πολλοί θεωρούν πως το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση. Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Αυτό, διότι βοηθά και σε άλλους τομείς, τους οποίους δεν γνωρίζουν οι περισσότερες νοικοκυρές, όπως και ο περισσότερος κόσμος. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν ένδεκα χρήσεις για πράσινο σαπούνι
– Σφουγγάρισμα: Θα πρέπει πρώτα να διαλύσεις 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε μισό κουβά νερό.

– Τζάμια «αόρατα»: Πλύνε τα ειδικά πανάκια με πράσινο σαπούνι, ξέβγαλε τα καλά και καθάρισε με αυτά τα τζάμια, χωρίς να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό, παρά μόνο νερό.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες χρήσεις για πράσινο σαπούνι
– Ξάσπρισμα ασπρόρουχων: Βούτηξε τις θαμπές, γκριζαρισμένες από το καυσαέριο και τον καπνό του τσιγάρου λευκές ή ανοιχτόχρωμες κουρτίνες μέσα στην μπανιέρα, πλύνε τις με άφθονο πράσινο σαπούνι και μετά βάλε τις στο πλυντήριο: Θα εκπλαγείς βλέποντάς τις να ξαναβρίσκουν τη λευκότητα και τη λάμψη τους.

– Καθαριότητα μπάνιου και κουζίνας: Ανάμειξε άφθονη σαπουνάδα από πράσινο σαπούνι με λευκό ξίδι και καθάρισε είδη υγιεινής, νεροχύτες, αλλά και το εσωτερικό του ψυγείου.

– Προσωπική υγιεινή: Εκτός από μπάνιο και λούσιμο, οι αντισηπτικές ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για ξύρισμα με πινέλο. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, χρήσεις για πράσινο σαπούνι
– Φυσικό φυτοφάρμακο: 3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου σας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά. Υγιής και καταπράσινος κήπος: άλλος ένας συνειρμός για το χρώμα του σαπουνιού της παιδικής μας ηλικίας.

– “Ξεκολλάει” το φερμουάρ και το δαχτυλίδι: Αν το φερμουάρ από το τζιν ή και από… την βαλίτσα σας έχει κολλήσει, τρίψτε το επίμαχο μέρος με λίγο σαπούνι. Θα χαλαρώσει κατευθείαν και εσείς θα κάνετε την δουλειά σας. Αν πάλι, σας έχει κολλήσει το δαχτυλίδι στο δάχτυλο, πλύνετέ το με νερό και σαπούνι.

– Απολυμαίνει τα σκεύη: Το σαπούνι (και ειδικά το πράσινο) τα καταφέρνει θαυμάσια στον νεροχύτη αφού έχει τέλεια απολυμαντική δράση και ξεπλένεται εύκολα, χωρίς να αφήνει χημικά κατάλοιπα. Είναι ιδανικό για ανοξείδωτα σκεύη και κατσαρόλες. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα υγρό πιάτων φτιαγμένο από πράσινο σαπούνι.

Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιπες χρήσεις
– Αφαιρεί τους λεκέδες: Αντί να δαπανάτε ένα σωρό χρήματα σε σπρέι κατά των λεκέδων, δοκιμάστε το σαπούνι. Απλά βρέξτε και τρίψτε το πάνω στον λεκέ πριν το πλύσιμο.

– Κρατά μακριά τις βρωμιές από τα νύχια: Πριν κάνετε οποιαδήποτε δουλειά στον κήπο σας, ξύστε τα νύχια σας πάνω από ένα σαπούνι. Η ποσότητα του σαπουνιού που θα εισχωρήσει θα κρατήσει μακριά τη βρωμιά από τα νύχια σας.

Advertisement

– Αφρός ξυρίσματος: Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.