Βασίλης Μπισμπίκης: «Ζούσα στην Ομόνοια άφραγκος και όταν κρύωνα, με φρόντιζαν οι τρανς»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης σχετικά με το νέο του επαγγελματικό βήμα, τη διασκευή των Κόκκινων Φαναριών.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης διανύει μία φουλ δημιουργική περίοδο καθώς ετοιμάζει μία σύγχρονη, των «Κόκκινων Φαναριών» θέλοντας να υμνήσει τους ανθρώπους που η κοινωνία έχει στοιβάξει στο περιθώριο και οι οποίοι όταν εκείνος βρισκόταν σε έσχατη ανάγκη δεν του γύρισαν την πλάτη αλλά του έτειναν χείρα βοηθείας.

Για την πολυαναμενόμενη παράσταση στον Τεχνοχώρο Cartel και τις δύσκολες στιγμές που έζησε μίλησε στον διαδικτυακό ιστότοπο της Lifo και την Αργυρώ Μποζώνη.

Έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, όταν ήρθε στην Αθήνα χωρίς το παραμικρό εφόδιο με όνειρο να σπουδάσει υποκριτική.

«Φυσικά ζορίστηκα (σ.σ. στην Αθήνα), ήμουν άφραγκος και ένας χαρακτήρας των άκρων και των καταχρήσεων και αυτό το κομμάτι της ζωής μου έχει μεγάλη σχέση με τα “Κόκκινα Φανάρια” που ετοιμάζουμε, γιατί έζησα μέσα στο περιθώριο. Και μέσα στις μεγάλες ταλαιπωρίες που πέρναγα με μάζευαν κυριολεκτικά οι και οι τρανς και με φρόντιζαν.

Ζούσα στην Ομόνοια, σε ένα ξενοδοχείο, και ήμουνα συγκάτοικός τους. Είναι σαν φόρος τιμής σε αυτά τα πρόσωπα η παράσταση, αλλά εμείς εδώ το πάμε ένα βήμα παραπέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.