«Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι»: Ένα κoρίτσι με αυτισμό παραδίδει μαθήματα ζωής

«Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι»: Ένα κoρίτσι με αυτισμό παραδίδει μαθήματα ζωής

Η κόρη του μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, για πρώτη φορά για το πως βιώνει τον αυτισμό αλλά και για το bullying που έχει δεχθεί.

Όσα αποκάλυψε
Αρχικά ανέφερε: «Ένιωθα ότι ήμουν σε κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι στο φάσμα. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν για μένα, δέχτηκα bullying, με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα, βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά, της αρέσει να ζωγραφίζει και δηλώνει περήφανη γι’ αυτό που κάνει ενώ τα μαθήματα που δεν της αρέσουν είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους».

Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, αλλά εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα της, πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωρεί αυτούς που την πληγώνουν».

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0