Αντί να μιλάνε γαβγίζουν: Η τραγική ιστορία αυτής της οικογένειας και το δράμα πίσω από την κατάστασή τους

Στην οικογένεια Γουιτάκερ τα παιδιά δύο δίδυμων αδερφών, των Χένρι και Τζόν, παντρεύτηκαν μεταξύ τους και απέκτησαν 15 παιδιά, το πρώτο εκ των οποίων γεννήθηκε το 1937, δημιουργώντας μία ιστορία 100 χρόνων αιμομιξίας.

Advertisement

Η DailyMail, μετά από έρευνα, δημοσίευσε ένα γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας, το οποίο φθάνει μέχρι τους σημερινούς απογόνους, με μία ιστορία σχεδόν 100 ετών αιμομιξίας.

Advertisement

Η οικογένεια Γουιτάκερ αντιμετωπίζει σοβαρά γενετικά προβλήματα
Advertisement

Όλα τα μέλη της μεγάλωσαν και οι τελευταίοι ζουν μέχρι και σήμερα σε μια ερειπωμένη αγροικία στο Οντ της Δυτικής Βιρτζίνια, ενώ έχουν όλα πολύ σοβαρά έως τρομακτικά γενετικά προβλήματα, από δυσμορφία, αδυναμία επικοινωνίας με λόγο, νοητική υστέρηση και σοβαρότατες ψυχικές διαταραχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδιαίτερα μακροχρόνια αιμομιξία είναι η αιτία αυτών των διαταραχών, ωστόσο, έχουν την υποστήριξη των γειτόνων τους, αφού η οικογένεια Γουιτάκερ έχει ζήσει εκεί για γενιές και την προστατεύουν από τον έξω κόσμο.

Advertisement

Η ιστορία της οικογένειας αυτής είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Μαρκ Λάιτα, που έχει τον λογαριασμό Soft WhiteUnderbelly YouTube, την παρουσίασε σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ στο κανάλι του, τονίζοντας τις πολύ μεγάλες ταλαιπωρίες που είχαν περάσει, με ψυχικές και σωματικές ανωμαλίες σε όλη τους τη ζωή. Ο Λάιτα λέει ότι οι γενετικές επιπλοκές της οικογένειας έχουν προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα συμπεριφοράς, περιγράφοντάς την ως «εκτός ελέγχου».

Η πρώτη φορά που τους πλησίασε ο Λάιτα ήταν το 2004, όταν αρχικά τον συνάντησαν κοντά στο σπίτι των Γουιτάκερ «προστατευτικοί» γείτονες, που τον απείλησαν με κυνηγετικό όπλο, καθώς δεν θέλουν να έρχονται ξένοι για να κάνουν πλάκα μαζί τους.


Εκείνος έφυγε, αλλά επέστρεψε με την Αστυνομία και κατόρθωσε και τους φωτογράφισε για το βιβλίο του με τίτλο Created Equally, που κυκλοφόρησε το 2004 και η φήμη τους εκτοξεύθηκε όταν επέστρεψε το 2020 για να γυρίσει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους, που προβλήθηκε στο κανάλι του.

Όλο αυτό το σκηνικό το χαρακτήρισε σαν σκηνή της αμερικανικής ταινίας “Όταν ξέσπασε η βία” (σ.σ. Deliverance). Ο σκηνοθέτης υπογράμμισε «ήταν σαν αυτή τη μικρή σκηνή από το Deliverance που όλοι γνωρίζουν. Ήρθαμε από έναν επαρχιακό δρόμο, που μετατρέπεται σε χωματόδρομο και φτάνουμε σε ένα τροχόσπιτο και μετά σε μια μικρή παράγκα στην άλλη πλευρά του δρόμου. Και εκεί είναι κάποιοι άνθρωποι που περπατούν και τα μάτια τους πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και μας γαβγίζουν. Και τότε, ένας απ΄αυτούς, αν τον κοιτούσες στα μάτια ή έλεγες οτιδήποτε, απλώς ούρλιαζε, γρύλιζε και γάβγιζε φεύγοντας τρέχοντας και κλωτσώντας στο διάβα του ένα κάδο σκουπιδιών, με το παντελόνι του να κουλουριάζεται γύρω από τους αστραγάλους του. Και αυτό συνέβαινε ξανά και ξανά. Ήταν εκτός ελέγχου – το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ”.

Τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν καμία εκπαίδευση και ζουν σε άθλια κατάσταση σε μια απομονωμένη καλύβα στην ύπαιθρο, η οποία είναι αποκομμένη από τον πολιτισμό. Κατά τη συνάντηση της οικογένειας με τον Λάιτα, ο σκηνοθέτης ανακάλυψε τρία αδέλφια και έναν ξάδερφο που ζούσαν μαζί σε ένα βρώμικο σπίτι μαζί με τα πολλά σκυλιά τους.

Μετά την αρχική του επίσκεψη, ο σκηνοθέτης κράτησε επαφή με την οικογένεια και σύντομα επέστρεψε για να γυρίσει μια ταινία που ονομάζεται Inbred Family – The Whittakers, το 2020. Η ταινία ανέβηκε στο κανάλι του στο Youtube, με το όνομα Soft White Underbelly και τον δείχνει να μιλά στα αδέρφια, Μπέτι, Λορέιν και Ρέι, καθώς και στον ξάδερφό τους, Τίμυ.

Η Μπέτι Ανν Γουίτακερ θεωρείται η μητριάρχης της οικογένειας σήμερα και φέρεται να υποσχέθηκε στη μητέρα της ότι δεν θα παντρευτεί για να φροντίσει τα 14 αδέρφια της. Γεννημένη το 1952, εμφανίζεται αρκετά στο ντοκιμαντέρ και φροντίζει για τα ψώνια, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα μέλη της οικογένειας, που ζουν στη μικρή, απομονωμένη και υποβαθμισμένη κατοικία, τρώνε αρκετά.

Ο Ντάνι Ρέι Γουιτάκερ, γνωστός ως Ρέι, γεννήθηκε ένα χρόνο μετά την Μπέτι και αποτελεί μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ. Τόσο αυτός όσο και η Λορέιν φαίνεται να μην μπορούν να μιλήσουν και μόνο γρυλίζουν, αλλά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μπορούν να μιλήσουν εκ μέρους τους. Ο Ρέι, φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος να επικοινωνεί με τον Λάιτα μέσω αλλόκοτων ήχων και να του δείχνει αντικείμενα στο σπίτι τους με παιδικό τρόπο.

Για να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Γουιτάκερ και να γίνουν επιδιορθώσεις στο σπίτι, ο Λάιτα δημιούργησε το 2022 έναν λογαριασμό, που έκτοτε έχει συγκεντρώσει 46.433 δολάρια. Τα χρήματα πράγματι διατέθηκαν στην οικογένεια, που στο τελευταίο φιλμάκι που ανέβασε στο κανάλι του ο Λάιτα δείχνει ενθουσιασμένη με τα νέα της αποκτήματα, που διευκολύνουν τη ζωή των μελών της.

Παρά τη συγκέντρωση χρημάτων από τον Λάιτα, πολλοί θεώρησαν τα ντοκιμαντέρ του και την έκθεση της δυστοπικής οικογένειας εκμετάλλευση για το κέρδος και μόνον. Ο ίδιος ο φημισμένος φωτογράφος το αρνείται κατηγορηματικά και δηλώνει πως είναι μια κατάσταση, που πρέπει να γίνει γνωστή, διότι είναι αληθινή και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από βοήθεια.