Άβαφη, κουτσαίνοντας & με εμφανή τα ράμματα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε έτσι στο δικαστήριο και υπήρχε λόγος

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της Πάτρας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ενώ χθες κατέθεσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Ριο που θεωρείται και ως ένας σημαντικότατος μάρτυρας. Το παρών στην χθεσινή δίκη έδωσε και ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος απουσίαζε από τις τελευταίες δικάσιμους.

Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη έφτασε κουτσαίνοντας σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο, με τη δυσκαμψία στο πόδι να είναι εμφανής και τα ράμματα από την χτεσινή επέμβαση να φαίνεται να τη δυσκολεύουν μέχρι και στο να καθίσει.

Advertisement

Δίκη Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης λόγω προβλήματος υγείας της Πισπιρίγκου
Κούγιας: Περαστικά.
Πισπιρίγκου: Ευχαριστώ.

Πρόεδρος: Δεν σας περιμέναμε κ. Κούγια. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ.

Advertisement

Κούγιας: Χθες το μεσημέρι επικοινώνησα και διακόψαμε την άλλη δίκη. Μας έφερε αυτήν τη βεβαίωση η κατηγορούμενη η οποία έκανε επέμβαση, έχει ράμματα και έκανε βιοψία.

Advertisement

Μαυροντυμένη και αμακιγιάριστη όπως πάντα, με τις ξανθές ανταύγειες να έχουν πλέον εξαφανιστεί τελείως από τα μαλλιά της, φορώντας λευκά αθλητικά παπούτσια και μετά από πολύ καιρό ξανά φούστα και μαύρο καλσόν, η κατηγορούμενη αποφάσισε για πρώτη φορά σήμερα να αφήσει το χειρουργημένο πόδι της σε κοινή θέα.

Δίκη Πισπιρίγκου- Αλέξης Κούγιας: «Αν ήρθε, αυτό δείχνει και πόσο θέλει να βοηθήσει τη διαδικασία»

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η 34χρονη απουσίαζε από την χτεσινή ακροαματική διαδικασία καθώς, όπως είπε ο δικηγόρος της, υποβλήθηκε σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Σήμερα όμως έδωσε το παρών στην πολυαναμενόμενη κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη.

«Έγινε μια επέμβαση. Έγινε και βιοψία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Advertisement

Όπως τόνισε ο συνήγορός της, η επιδείνωση της υγείας της από τις αρχές του έτους ήταν ραγδαία με τη μεταγωγή της χτες σε νοσοκομείο των Αθηνών να γίνεται υπό άκρα μυστικότητα.

«Αν ήρθε, αυτό δείχνει και πόσο θέλει να βοηθήσει τη διαδικασία».

Πάντως, η κατηγορούμενη φαινόταν να κάθεται σήμερα σε αναμμένα κάρβουνα. Από όταν ανέβηκε στο βήμα ο βασικός σημερινός μάρτυρας, ζήτησε μία φορά να βγει εκτός αιθούσης για να πάει στην τουαλέτα και τη δεύτερη φορά ζήτησε και πράγματι αποχώρησε τελείως από τη διαδικασία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αγωνία της για την εξέλιξη της δίκης
Παρά το πρόβλημα υγείας που περιγράφει ο Αλέξης Κούγιας ότι την ταλαιπωρεί, κάθε βράδυ η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφωνεί στον συνήγορό της, ρωτώντας τον επίμονα για την εξέλιξη της δίκης και κατά πόσο αυτά που καταθέτουν οι γιατροί επιβαρύνουν τη θέση της.

Advertisement

«Με παίρνει κάθε βράδυ τηλέφωνο η Ρούλα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία από μέρους της πώς πάει η δίκη και για το τι συνέβη την προηγούμενη ημέρα».

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ποταμός» ο Ανδρέας Ηλιάδης
Άκρως διαβασμένος και προετοιμασμένος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο κορυφαίος εντατικολόγος του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μιλώντας ασταμάτητα επί 40 λεπτά, έκανε μόλις μια διακοπή ζητώντας λίγο νερό.

Ανδρέας Ηλιάδης: Θα μπορούσα να έχω λίγο νερό παρακαλώ;

Πρόεδρος: Ναι φυσικά. Να φέρει κάποιος ένα μπουκαλάκι στον γιατρό.

Ανδρέας Ηλιάδης: Σας ευχαριστώ πολύ… μου επιτρέπεται.

Πρόεδρος: Φυσικά. Κι αν θέλετε να καθίσετε κιόλας θα μου πείτε να είστε καθιστός στην συνέχεια της εξέτασης.

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια στον Ανδρέα Ηλιάδη

Με ιδιαίτερη προσοχή άκουγε ο Αλέξης Κούγιας τα όσα κατέθετε ο μάρτυρας. Κάποια στιγμή μάλιστα δεν άντεξε και του απηύθυνε ερώτηση με την πρόεδρο να του κάνει παρατήρηση.

Ανδρέας Ηλιάδης: Η μικρή Τζωρτζίνα μας λοιπόν ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο δυστυχώς επιβάρυνε.

Α. Κούγιας: Συγγνώμη επειδή κρατάω σημειώσεις. Πότε εντοπίζεται αυτό το εγκεφαλικό οίδημα;

Ανδρέας Ηλιάδης: Το εγκεφαλικό οίδημα είναι καταγεγραμμένο.

Πρόεδρος: Όχι τώρα ερωτήσεις.

Α. Κούγιας: Επειδή κρατάω σημειώσεις.

Πρόεδρος: Είπαμε μετά. Δεν θα τελειώσουμε σήμερα με τον κύριο Ηλιάδη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποια ήταν η αγωνία της μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Παρών & ο Μάνος Δασκαλάκης

Από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειπε ούτε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος με γοργό βήμα μπήκε στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δύο δικηγόρους του.

«Τι θέλετε να κάνουμε, να βάλουμε την μπάντα του δήμου να παίξει μουσική επειδή ήρθε ο πατέρας των παιδιών;», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποδείξει πως ο Μάνος Δασκαλάκης πρέπει να παραιτηθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς οι δικηγόροι του απλά δίνουν το παρών χωρίς να κάνουν επαρκείς ερωτήσεις.

«Δε θέλουμε να κουράσουμε το δικαστήριο με αχρείαστες ερωτήσεις. Αν ο κύριος Κούγιας θεωρεί ότι σαν άλλος κριτικός τέχνης η δικηγορίας χρειάζεται να κάνει τέτοια σχόλια για τους αντιδίκους δικηγόρους, ας συνεχίσει. Εγώ τον εκτιμώ και καταλαβαίνω ότι έχει δύσκολο έργο», δήλωσε ο δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη.

Μετά από καιρό επανεμφανίστηκαν στη δίκη η μητέρα και η αδελφή της κατηγορούμενης, όμως λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους, η πρόεδρος τους ζήτησε να περάσουν έξω καθώς είναι μάρτυρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο: