Δυστυχώς τα κανάλια δεν θα το δείξουν: Μαθήτρια 11 ετών από τη Θεσσαλονίκη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Το σκάκι σιγά σιγά κερδίζει την θέση που του αρμόζει και αξίζει καθώς από τη νέα σχολική χρονιά, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού στην Ελλάδα και όχι σαν παράλληλη δραστηριότητα εκτός προγράμματος σπουδών, αλλά ως ένα επιπλέον μάθημα θα μπορούν να το διδάσκονται. Το σκάκι είναι ένα άθλημα το οποίο γυμνάζει το νου και η 11χρονη Αναστασία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη σίγουρα το γνωρίζει καλύτερα από εμάς καθώς ασχολείται με το σκάκι από τα 4 και πριν λίγες μέρες κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκάκι κάνοντας περήφανους τόσο τον εαυτό της και τους δικούς της ανθρώπους αλλά και όλους εμάς!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 11χρονη Αναστασία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου. Η διοργάνωση έληξε με ελληνικό θρίαμβο μιας και μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, η μικρή Ευαγγελία Σίσκου εξασφάλισε την 1η θέση στην κατηγορία της G13.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου
Η Ευαγγελία είναι 11 ετών, μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού. Το σχολείο της είναι η Αδαμάντιο Σχολή στην Θεσσαλονίκη και σύλλογος της, ο ΑΜΟ Γαλαξίας.

Η Ευαγγελία Σίσκου «πρωτογνώρισε» το σκάκι σε ηλικία 4 ετών. Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργάνωσε μια τεράστια γιορτή στην τελετή λήξης γεμάτη μουσική, χρώματα και άπειρα χαμόγελα. Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων “Jupiter” ξεχείλισε από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης δείγμα μιας άψογα εκτελεσμένης διοργάνωσης.

Σκάκι: Η Ευαγγελία Σίσκου στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο
Γύρω στα μισά των απονομών, ήχησε δυνατά και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία. -Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πριν έναν χρόνο, η 10χρονη τότε Ευαγγελία Σίσκου, ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια έως 10 ετών και είχε κατακτήσει την 3η θέση στους αγώνες του Παγκόσµιου Ατοµικού Πρωταθλήµατος στη Γεωργία.