Κατερίνα Ζαρίφη: “Έλεγαν έλα τώρα δεν μπορεί να γουστάρεις τη χοντρή. Έχεις δει τις εξετάσεις αίματος μου;”

Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι Ελληνίδα ραδιοφωνική παραγωγός, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός η οποία κατά καιρούς έχει δεχθεί πικρόχολα σχόλια και έντονη κριτική για το βάρος και τα κιλά. Με αφορμή τα βιώματά της και στον χώρο των μέσων ενημέρωσης μίλησε στο podcast του Pride με την Γιώτα Μπαντέ και αναφέρθηκε στα στερεότυπα που υπάρχουν για τους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά.

Μεταξύ άλλων η Κ. Ζαρίφη είπε
Όταν μου λένε χάσε κιλά για την υγεία σου, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Έχεις δει τις εξετάσεις αίματος μου; Έχεις δει τις δικές σου και θεωρείς ότι εσύ είσαι πιο υγιής από μένα επειδή είσαι πιο αδύνατος;

Συμφωνώ στην περίπτωση που η παχυσαρκία είναι άρρωστη και δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κινηθεί.

Εγώ έχω χάσει κάποια κιλά, το οποίο έγινε τυχαία.

Δεν τα έχασα ούτε για γκόμενο, ούτε για τη δουλειά, ούτε για τίποτα. Ίσα ίσα που όταν ξεκίνησα στην δουλειά, ήμουν άλλη τόση.

Είχαμε το μόνιμο ότι έχω έναν τέλειο γκόμενο, που θέλει να κάνουμε… και δεν με έχει βγάλει για φαϊ και στην κοινωνία» είπε η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Είχαμε τα media, τα οποία ποινικοποιούσαν το γούστο. Έλεγαν έλα τώρα δεν μπορεί να γουστάρεις τη χοντρή. Όχι, απαγορεύεται.

Έχω ακούσει στην τηλεόραση στα τρία πιο ωραία κοντινά η Ζαρίφη, αλλά δεν μπορείτε να κρίνετε μία ωραία γυναίκα αν έχει κιλά. Τέτοια κουλά» ανέφερε με έντονο τόνο η Κατερίνα Ζαρίφη