Ζένια Μπονάτσου: «Το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα του πατέρα μου μάθαμε 2 χρόνια μετά τον θάνατο του τι ήταν»

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε η Ζένια Μπονάτσου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εμβολιασμό, στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και στο αυτοάνοσο που είχε ο πατέρας της, Βλάσσης.

Το απόσπασμα της συνέντευξης της Ζένιας Μπονάτσου
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να υποχρεώσει όσους εργάζονται στην εστίαση να εμβολιαστούν. Ποια είναι η άποψή σου;
Δεν θεωρώ ότι αν παρθεί αυτή η απόφαση θα είναι σωστή. Δεν πιστεύω ότι καταναγκασμός, ο εκβιασμός ή το δέλεαρ των 150 ευρώ με το green pass είναι σωστά.

Όπως σέβονται αυτόν που θέλει να κάνει το εμβόλιο, έτσι πρέπει να σέβονται κι αυτόν που δεν θέλει για δικούς του λόγους.

Προσωπικά έχω ένα πρόβλημα υγείας και με αγχώνει το τι μπορεί να συμβεί αν κάνω το εμβόλιο. Δεν λέω ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι θα μας βάλουν τσιπάκι για να μας παρακολουθούν αλλά δεν υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για να δοκιμαστεί το εμβόλιο ώστε να μου εγγυηθεί κάποιος ότι αν το κάνω, θα είμαι καλά μετά.

Έχεις αναφερθεί και παλιότερα σε αυτό, σε ένα αυτοάνοσο το οποίο είχε κι ο πατέρας σου. Κινδύνευσες ποτέ;
Είναι ένα αυτοάνοσο, σπάνιο νόσημα που όταν στρεσάρομαι δημιουργείται στο σώμα μου ένα οίδημα. Ευτυχώς εγώ ξέρω τι έχω και μπορώ να το αντιμετωπίσω με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Για τον πατέρα μου όμως δεν ήταν το ίδιο γιατί δεν ήξεραν τι είναι… Και ήταν επικίνδυνο για εκείνον γιατί πρηζόταν στο πρόσωπο και μπορούσε να του κοπεί η αναπνοή. Τον έβλεπαν να πρήζεται και έψαχναν να βρούνε μήπως είναι αλλεργικός σε κάποιο φαγητό.

Τότε στη Γερμανία ήταν γνωστή αυτή η ασθένεια, στην Ελλάδα την ήξεραν μόνο δυο τρεις γιατροί. Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, που οφειλόταν σε αυτό το σπάνιο νόσημα, η μητέρα μου βρήκε τελικά τι ήταν. Και στην πορεία διαπίστωσε ότι αυτό το νόσημα το είχε κι η μητέρα του πατέρα μου.

Το θετικό είναι ότι μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που έχω, υπήρξαν αρκετοί που μου έστειλαν μηνύματα στα social media με ανάλογα συμπτώματα και τους συμβούλευσα τι εξετάσεις να κάνουν και σε τι γιατρούς να απευθυνθούν.