Κλαίει ο Θεός για τη μικρή Μαρία: ”Έσβησε” ξαφνικά μετά τα γενέθλιά της, δεν δέχεται συλλυπητήρια η οικογένεια

Η μικρή Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, τα ξημερώματα της Δευτέρας, αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα υψηλού πυρετού και επιθετικής βακτηριακής λοίμωξης, σκορπίζοντας τη θλίψη στην Κύπρο.

Ντυμένοι στα λευκά, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στο αδικοχαμένο κοριτσάκι, προχθές, Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος στο Τραχώνι Λεμεσού.

Παράκληση των οικείων του άτυχου κοριτσιού ήταν οι παριστάμενοι να φορούν λευκές μπλούζες και να συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Το κοριτσάκι ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας από τη Λεμεσό και την προηγούμενη εβδομάδα είχε κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής του και είχε γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.

Η μικρή Μαρία είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στην ζωή.

Εξετάζεται εάν η μικρή Μαρία από την Κύπρο “έφυγε” από μηνιγγίτιδα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είχε παρουσιάσει το απόγευμα της Κυριακής υψηλό πυρετό και μερικές ώρες αργότερα, η κατάσταση του έγινε ακόμη χειρότερη, ανεβάζοντας ξανά πυρετό.

Οι γονείς του το είχαν μεταφέρει στις 3:30 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Λεμεσού και όπως διαπιστώθηκε το μωρό είχε παρουσιάσει συμπτώματα επιθετικής βακτηριακής λοίμωξης και οι ιατροί χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στο Μακάριο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο επέστρεψε πίσω, διότι η κατάσταση του ήταν ασταθής και επιχειρήθηκε και δεύτερη προσπάθεια με το μικρό κοριτσάκι να “χάνει” τη ζωή του στο ασθενοφόρο, κατά την επιστροφή του στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή και αναμένεται να ληφθούν δείγματα για καλλιέργεια αίματος, προκειμένου να διαπιστωθεί το μικρόβιο και εάν πρόκειται για μηνιγγίτιδα.