Μικρός Ήρωας: 13χρονος έσωσε τους συμμαθητές του από βέβαιο ατύχημα όταν λιποθύμησε ο οδηγός του σχολικού

Μικρός Ήρωας: 13χρονος έσωσε τους συμμαθητές του από βέβαιο ατύχημα όταν λιποθύμησε ο οδηγός του σχολικού

Ήρωας αποδείχθηκε ένας 13χρονος μαθητής στις ΗΠΑ αποτρέποντας ένα ατύχημα, όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα παιδιά κινείτο ανεξέλεγκτο.

Κι αυτό διότι ο οδηγός του σχολικού λιποθύμησε με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των 67 μαθητών που μετέφερε. Ο 13χρονος μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, με μια αστραπιαία κίνηση έπιασε το τιμόνι και στη συνέχεια ακινητοποίησε το λεωφορείο.

Ο μικρός Ντίλον Ριβς επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο μαζί με περίπου 60 συμμαθητές του, όταν αντιλήφθηκε πως ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του. «Πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει», είπε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ, σχολικός επιθεωρητής στην πολιτεία Μίσιγκαν.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα και την ηρωική σου αντίδραση», σχολίασε στο Facebook ένας δημοτικός σύμβουλος στην κωμόπολη του Warren για τον μαθητή.

Οι γονείς του 13χρονου πάντως, όταν τους τηλεφώνησε η αστυνομία για να τους ενημερώσει, μάλλον δεν περίμεναν ότι ο γιος τους θα είχε κάνει κάποια καλή πράξη. Ο πατέρας του έκπληκτος ρώτησε: «Τι στο καλό έκανε;», για να λάβει την απάντηση: «Όχι, ο γιος σας είναι ένας ήρωας».

Στο βίντεο από κάμερα του σχολικού, διακρίνεται πράγματι ο οδηγός να αισθάνεται δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει.

Ο 13χρονος Ντίλον Ριβς σπεύδει και παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού, πατάει φρένο και ακινητοποιεί το όχημα, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά.

Ακολούθως ακούγεται να φωνάζει στους συμμαθητές του να τηλεφωνήσουν αμέσως για να ζητήσουν βοήθεια.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον οδηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο και, σύμφωνα με το CNN, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0