Της έσωσε τη ζωή: Πήγε να φτιάξει τα νύχια της, αλλά μόλις την είδε η μανικιουρίστα την έστειλε αμέσως στον γιατρό

Η Stacey Boss, 32 ετών, είχε αγνοήσει μια λεπτή καφέ λωρίδα που βρισκόταν κάτω από τα ψεύτικα νύχια της και όταν μια μανικιουρίστ της είπε να επισκεφθεί έναν γιατρό έμαθε ότι είχε υποβλεννογόνιο μελάνωμα – έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια.

Πήγε να φτιάξει τα νύχια της, αλλά μόλις την είδε η μανικιουρίστα την έστειλε αμέσως στον γιατρό

Μια μητέρα που πέρασε ένα σημάδι στο νύχι της για μώλωπα ανακάλυψε ότι ήταν καρκίνος αφού η τεχνικός νυχιών της είπε να το εξετάσει.

Η μανικιουρίστ αρνήθηκε να της κάνει μανικιούρ

Η μανικιουρίστ αρνήθηκε να της κάνει μανικιούρ και της είπε να κλείσει ραντεβού με δερματολόγο. Η 32χρονη πήγε σε δερματολόγο και διαγνώστηκε με υποβλεννογόνιο μελάνωμα – ένας σπάνιος τύπος καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια.

Η μανικιουρίστα της έσωσε τη ζωή
Η 32χρονη ιδιοκτήτρια δισκογραφικής εταιρείας αφαίρεσε μέρος του νυχιού και του οστού της στις 27 Μαρτίου, αλλά χρειάζεται περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της.

Η Stacey λέει ότι η τεχνικός νυχιών της έσωσε ενδεχομένως τη ζωή και ότι τώρα κάνει γαλλικό μανικιούρ σε μειωμένη τιμή, λόγω του ότι έχει λιγότερα νύχια.

Η 32χρονη θέλει τώρα να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία του να ελέγχουν όλοι τα νύχια για ανωμαλίες όσο το δυνατόν πιο τακτικά. Η Stacey, από τη Γλασκώβη, δήλωσε στην Daily Record: “Αν έχω έκπτωση, την αποκαλούμε έκπτωση δέκα τοις εκατό, επειδή έχω μόνο εννέα νύχια.

“Ήμουν πολύ μπερδεμένη, δεν ήξερα τίποτα για το πώς ο καρκίνος του δέρματος του μελανώματος μπορεί να βρίσκεται στα νύχια. Ήταν αδιανόητο. “Το είχα παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό και απλά το αποσιώπησα θεωρώντας πως πρόκειται για μια μελανιά. Το είχα συνηθίσει και μόνο όταν κάποιος μου το επισήμανε ήταν μια σοκαριστική στιγμή. Η τεχνικός νυχιών πιθανόν να μου έσωσε τη ζωή, είναι καλά εκπαιδευμένη και ήταν πολύ ευαισθητοποιημένη, περισσότερο από εμένα”.

Πήγε για πρώτη φορά σε γενικό ιατρό τον Νοέμβριο του 2019 και παραπέμφθηκε σε δερματολόγο. Έκανε την πρώτη της αξιολόγηση την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022 και τελικά της έγινε βιοψία στο νύχι και το αφαίρεσε στις 27 Μαρτίου.

Η Stacey δήλωσε: “Ήταν σαν μια λωρίδα, ήταν σαν κάποιος να είχε σημαδέψει το νύχι μου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο από την επιδερμίδα μέχρι την κορυφή. Ήταν λεπτή και κοκαλιάρικη και σχεδόν σαν κάποιος να είχε βαθουλώσει ένα σημάδι πάνω της, στο τέλος έμοιαζε με χαμογελαστό πρόσωπο λόγω της σκιάς της γραμμής, του βαθουλώματος και του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται η επιδερμίδα.

“Ήταν περίεργο το πώς απλά συνέχισε να μεγαλώνει, μέχρι το σημείο της αφαίρεσης έτσι ήταν. Ο τρόπος με τον οποίο έχει κοπεί έχει αφαιρεθεί ακόμα και μέχρι το κόκαλο. Ήταν μεγάλη ανακούφιση που το έβγαλα, αυτό σας το λέω. Δεν ήταν σοκ όταν μου είπαν ότι είχα αυτόν τον καρκίνο, καθώς το ήξερα ήδη.

“Πιστεύω ότι ήταν με τον ίδιο τρόπο που ήξερα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο, ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα άγχος, όλο μου το σώμα άλλαζε, η γραμμή δεν έφευγε ποτέ, ήταν πάντα εκεί.

“Είχα αποδεχτεί την πιθανότητα να χάσω το νύχι μου, έτσι ώστε να είμαι προετοιμασμένη ψυχολογικά. Θα έλεγα στους άλλους να ελέγχουν τα νύχια τους, ίσως όχι καθημερινά, αλλά κάθε τόσο”.