Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας, το δολοφόνησαν. Λείπει 8 χρόνια και 3 μήνες»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε για την παράσταση που ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για τη ζωή του γιου του.

Ήταν μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο… Η εξαφάνιση αρχικά, η αγωνιώδης αναζήτηση, και στη συνέχεια, 40 ημέρες μετά, ο εντοπισμός του νεκρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Καθώς το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας ξετυλιγόταν πάγωνε η χώρα…

Η σύντομη ζωή του 20χρονου Βαγγέλη δραματοποιήθηκε και πρόκειται να ανεβεί στο θεατρικό σανίδι από τον Χάρη Πεχλιβανίδη, ο οποίος θα υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τη σύλληψη της ιδέας για τη συγκεκριμένη παράσταση.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, μιλώντας στο Cretalive με αφορμή την παράσταση δήλωσε: «8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει τη σκέψη του, με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος, «από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα τη λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!».

Σε ό,τι αφορά την παράσταση με τη ζωή του Βαγγέλη, ο πατέρας του, Ανδρέας δηλώνει στο Cretalive ότι δε θα τη δει, γιατί δε θέλει να ζήσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στη δικαστική διαδικασία – όπως αναφέρει – οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον.

Βέβαια, όλες αυτές οι εκδηλώσεις από το 2015 μέχρι σήμερα στη μνήμη του Βαγγέλη, είναι αυθόρμητες από τον κόσμο λέει ο πατέρας του, Ανδρέας, χωρίς να μπορούν από την άλλη να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας.