Θρηνεί η αδερφή της: Αυτή είναι η 18χρονη Μαρία που έδωσε τέλος στη ζωή της, ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από την αυτοκτονία της 18χρονης Μαρίας. Το κορίτσι έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού και αφού πρώτα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η άτυχη κοπέλα, που έμενε μόνιμα στον Βόλο με τη μητέρα και την αδελφή της, είχε πάει λίγες ημέρες στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας. Μια ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή της, διασκέδαζε στην πλατεία του χωριού για τα γενέθλια της κολλητής της. Την επομένη, η φίλη της που την έψαχνε τη βρήκε να κρέμεται από αυτοσχέδιο βρόχο νεκρή.

Δυστυχώς, το 2017 η οικογένεια είχε βυθιστεί ξανά στο πένθος, όταν ο πατέρας της Μαρίας είχε πεθάνει στα 54 του νικημένος από τον καρκίνο, ενώ η 25χρονη αδελφή της, Ελένη, έπασχε από κυστική ίνωση και μάλιστα είχε κάνει μεταμόσχευση.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η αδελφή της έγραψε μεταξύ άλλων: «Το μωρό μας δεν είναι πια σπίτι. Μοιάζει αδιανόητο και φυσικό ταυτόχρονα. “Γελάω και κλαίω μαζί”, μου είπε πρόσφατα. (…) Το φορτίο που σήκωνε ήταν πολύ βαρύτερο απ’ όσο της αναλογούσε. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που έφτασε ως εδώ, που τα κατάφερε. Εύχομαι ότι έφυγε με την ψυχή της όσο πιο γεμάτη γινόταν. (…) Η ανάγκη της για λύτρωση, όμως, ήταν μεγαλύτερη απ’ οποιαδήποτε άλλη (…) Δεν ήταν καημένη. Ήταν μία επαναστάτρια. Κι ακόμα είναι. Το ωραιότερο μαγκάκι».

Αύριο το μεσημέρι στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας θα μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή η σορός της 18χρονης Μαρίας από την κοινότητα Καναλίων Μαγνησίας που εντοπίστηκε απαγχονισμένη μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα της και την αδελφή της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η 18χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη από κοντινό της πρόσωπο που την αναζητούσε, ενώ στο δωμάτιο βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερα σημειώματα που είχε γράψει πριν την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της.

Σε ένα μάλιστα από αυτά η 18χρονη έχει αφήσει οδηγίες για το πώς θα ήθελαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τον θάνατο της, καθώς και τους λόγους που την οδήγησαν στο τέλος γιατί «αισθανόταν ήδη νεκρή», αναφέρει. Όπως εξηγεί στο protothema.gr άτομο κοντά στην οικογένεια, η 18χρονη μπορεί να είχε δημιουργήσει κάποια σχέση ωστόσο αισθανόταν μέσα της μαυρίλα με αποτέλεσμα να την παρακολουθεί αραιά και που ψυχολόγος.

«H οικογένεια είχε χάσει τον πατέρα το 2017 σε ηλικία 54 ετών. Επίσης η μεγαλύτερη αδελφή της η Ελένη είχε μεταμοσχευθεί στη Βιέννη από κυστική πνευμονική ίνωση. Το παιδί είχε γεννηθεί με πρόβλημα, όμως με τη βοήθεια όλων και του χωριού τα κατάφερε και τώρα είναι μια χαρά. Η Μαρία δεν είχε προβλήματα υγείας, ξέρω όμως ότι παρακολουθούνταν κάποιες φορές από ψυχολόγο.

Φεύγοντας άφησε κάποιες επιστολές. Σε μια από αυτές αναφέρει πώς θα ήθελαν να γίνουν κάποια πράγματα μετά τον θάνατό της. Αναφέρει και τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη αυτή διότι “αισθανόταν ήδη νεκρή” και πως ζούσε με νεκρή ψυχή. Το κορίτσι αν και είχε κάποια σχέση, ωστόσο δεν ήταν εκεί το πρόβλημα της, αλλά στο γεγονός πως έβλεπε τη ζωή μαύρη. Tην Κυριακή το βράδυ ήταν σε πάρτι στην πλατεία του χωριού, όπου γλεντούσε με τους φίλους της. Εξωτερικά ήταν χαρούμενη, μέσα της όμως μαυρίλα».