Γιαγιά ζήτησε μισθό από την κόρη της για να κρατάει τον 12 μηνών εγγονό της

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μία γιαγιά που ζήτησε αμοιβή από την κόρη της για να κρατάει κάποιες μέρες τον εγγονό της.

Εάν ετοιμάζεσαι να κάνεις οικογένεια, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να αποφασίσεις αν θα μένεις σπίτι με το μωρό, αν θα είσαι εργαζόμενη μητέρα ή το ποιος θα κρατάει το μωρό σου όταν θα είσαι στη δουλειά. Ευτυχώς, οι περισσότεροι έχουν τη γιαγιά και τον παππού, που -τουλάχιστον στην Ελλάδα- είναι πάντα διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να περάσουν χρόνο με τα εγγόνια τους.

Μία γιαγιά από την Αμερική, όμως, φαίνεται πως δεν έχει την ίδια… διαθεσιμότητα αφού η προοπτική να κρατήσει το ενός έτους εγγονάκι της τής στερεί, πρώτον, την πρωινή της δουλειά, που τη συντηρεί και, δεύτερον, τον προσωπικό της ελεύθερο χρόνο. Έτσι, με ανάρτηση που έκανε στα social media, εξήγησε γιατί ζητάει μισθό από την κόρη της προκειμένου να κρατάει τον εγγονό της.

Όσα ανέφερε η γιαγιά σε ανάρτησή της
«Η κόρη μου που είναι 29 ετών έχει ένα αγοράκι ενός έτους και σύντομα θα επιστρέψει στη δουλειά. Δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Πριν λίγες μέρες, με ρώτησε αν θα μπορούσα να κρατάω τον μικρό για 2-3 μέρες την εβδομάδα.

Ως εδώ καλά.

Advertisement

Φυσικά και θα ήθελα να περνάω χρόνο με τον εγγονό μου, αλλά εξήγησα στην κόρη μου πως θέλω να πληρώνομαι 12 δολάρια την ώρα. Εκείνη μου απάντησε πως μπορεί να μου δίνει μέχρι 10 δολάρια την ώρα, αφού πληρώνεται από τη δουλειά της 22 δολάρια την ώρα.

Πρέπει, όμως, να καταλάβει πως έχω τη ζωή μου και τη δουλειά μου και πως θα πρέπει να τα αφήσω όλα αυτά για να προσέχω τον εγγονό μου. Ωστόσο, ο χρόνος που θα στερήσω από τις άλλες μου δραστηριότητες αλλά και την δουλειά μου, που με συντηρεί, θα πρέπει να πληρωθεί».

Η ανάρτησή της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Κάποιοι σχολίασαν πως δε θέλει να περνάει χρόνο με τον εγγονό της και γι’ αυτό ζήτησε να πληρώνεται, κάποιοι άλλοι επέμεναν πως λειτουργεί εγωιστικά και κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμα και την αγάπη της προς την κόρη και τον εγγονό της.