Για εξετάσεις ο Βασίλης Μπισμπίκης: Έκανε το απλό και γρήγορο τεστ που σώζει ζωές & στέλνει δυνατό μήνυμα

Αρκετός ανώνυμος κόσμος αλλά και επώνυμος βρέθηκε στο Κέντρο Πρόληψης & Σeξouαλικής Υγείας Athens Checkpoint στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης. Ανάμεσά τους και οι ηθοποιοί Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Καραμίχος και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης οι οποίοι και εξετάστηκαν για τον HIV στέλνοντας το μήνυμα ότι η εξέταση είναι κάτι πολύ απλό, ανώδυνο και γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα ουσιώδες και αποτελεσματικό.

Για εξετάσεις ο Βασίλης Μπισμπίκης
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης ήταν από τις 15 εώς 22 Μαΐου και τα κέντρα εξέτασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέμειναν ανοικτά ολόκληρη την εβδομάδα εκτός της Κυριακής και προσέφεραν δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV χωρίς ραντεβού, παράλληλα με τη διενέργεια εξωτερικών δράσεων σε διάφορα σημεία των δύο πόλεων.

Η εξέταση για τον HIV είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι και ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίζει κανείς αν έχει εκτεθεί στον ιό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να εξεταστεί δίνοντας μόνο με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο, γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν, και να συζητήσει με το εξειδικευμένο προσωπικό για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Δείτε τις φωτογραφίες τους

HIV: Θεραπεύτηκε τρίτος ασθενής στην Ευρώπη

∆υστυχώς η επιστήµη δεν έχει ακόµα βρει αποτελεσµατικό προφυλακτικό εµβόλιο έναντι του HIV, ούτε έχει καταφέρει να εξαλείψει το γενετικό υλικό του ιού από τον µολυσµένο οργανισµό. Όπως όλοι οι ιοί έτσι και ο HIV δεν διαθέτει κατάλληλους µηχανισµούς για την αυτόνοµη αναπαραγωγή του. Εισέρχεται στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήµατος (Τ-βοηθητικά κύτταρα) όπου απελευθερώνει το γενετικό του υλικό και το ενσωµατώνει στο DNA των κυττάρων αυτών και τελικά αποδυναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα σε τέτοιο βαθµό που δεν µπορεί να αντιµετωπίσει ακόµη και τις πιο ελαφρές λοιµώξεις, µε συνέπεια την ανάπτυξη του Συνδρόµου Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS). Η λήψη των αντιρετροϊκών φαρµάκων δεν εξαλείφει το γενετικό υλικό του ιού από τον άνθρωπο, αλλά το κρατά «εν υπνώσει» σε λανθάνουσα κατάσταση σε κάποια σηµεία του DNA του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό µε τα σηµερινά δεδοµένα, οι φορείς οφείλουν να παίρνουν καθηµερινά τη θεραπεία τους εφ’ όρου ζωής.