Τούμπα όλα στην υπόθεση στον Κολωνό: “Δεν αντέχω άλλο να ζω”, λέει η 12χρονη μόλις άκουσε την απόφαση της απαγόρευσης

Η 12χρονη στον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά την απόφαση του εισαγγελέα φυλακών να απαγορεύσει στο κορίτσι και τον αδελφό της -που μένουν με την θεία τους- να επισκέπτονται την μητέρα τους στη φυλακή.

Άσχημη η ψυχολογική κατάσταση της 12χρονης στον Κολωνό

Ειδικότερα, η θεία των παιδιών, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπογράμμισε «είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της».

Και συμπληρώνει για τη 12χρονη στον Κολωνό «δεν αντέχω άλλο πραγματικά, αν πάθει κάτι το παιδί δεν ξέρω τι θα απογίνουμε. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου, που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και την ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με την μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν».

Η θεία φοβάται μήπως η 12χρονη στον Κολωνό κάνει κακό στον εαυτό της
Και καταλήγει η θεία «πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν “λυγίσει”. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: «Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω». Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Α. Ταραχοπούλου, επεσήμανε ότι στην ακρόαση που ζήτησε η πλευρά του κοριτσιού, η προφορική αιτιολογία που δόθηκε από τον εισαγγελέα ήταν ότι «έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα η γονική μέριμνα» και ότι «πρόκειται για θύτη- θύμα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η μητέρα της 12χρονης είναι προφυλακισμένη, αλλά δεν έχει καταδικαστεί. Επίσης, την φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχο-συναισθηματική του κατάσταση.