Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου – Μαύρη μέρα για την αθλητική δημοσιογραφία

Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου – Μαύρη μέρα για την αθλητική δημοσιογραφία

Μαύρη μέρα για την αθλητική δημοσιογραφία αλλά και μεγάλη μερίδα του φίλαθλου και μη κόσμου της χώρας στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης. Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και αγαπημένος του κοινού Γιώργος Γεωργίου.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Γιώργος Γεωργίου.
Ο Γιώργος Γεωργίου είχε καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα όπου και έδινε μάχη για τη ζωή του. Ο δημοσιογράφος γεννημένος στις 26 Μαΐου 1952 ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία το μακρινό 1982 καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη.

Ο αθλητικός δημοσιογράφος ξεχώρισε από την καθημερινή στήλη του στην εφημερίδα και δημιούργησε αρχικά την ραδιοφωνική εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων» το οποίο στην συνέχει μεταφέρθηκε και τηλεοπτικά κερδίζοντας την αγάπη του φίλαθλου κοινού και μεγάλη επιτυχία για την εποχή.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο από τον θάνατο του Γιώργου Γεωργίου.
Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8. και είναι ήταν από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Είχε νυμφευθεί δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ”» και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.

Δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Τον χαρακτήριζε η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου. Ενώ αρκετές φορές του είχε ασκηθεί έντονη κριτική για τον αυθορμητισμό του και τις τοποθετήσεις του που προκαλούσαν πλήθος σχολίων.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0