Ανείπωτος πόνος για τη Χρύσα «το γελαστό παιδί με τη μεγάλη καρδιά»: «Έφυγες, άγγελέ μου»

Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Χρύσα Δαμιανίδου, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και τον χώρο των Τεχνών.

Η Χρύσα Δαμιανίδου ήταν δημιουργός έργων τέχνης με πλούσια δραστηριότητα. Ήταν εκείνη που είχε δημιουργήσει μινωικά murals σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπως στην περιοχή του Αγίου Τίτου ή στους Εφτά Μπαλτάδες και είχε αφιερώσει τη ζωή της στην τέχνη και την προσφορά για τον συνάνθρωπο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.

Συγγενείς και φίλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία στις 15:30, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η εξόδιος ακολουθία εψάλει στις 16:00.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τη Χρύσα Δαμιανίδου
«Ειλικρινά πονάω που το κοινοποιώ αυτό.

Η Χρυσά Δαμιανίδου, η γυναίκα του Μάνου Γαβριλάκη, η καλή φίλη, το γελαστό παιδί με τη μεγάλη καρδιά, μας έφυγε απόψε νικημένη από την επάρατη νόσο που τόσο γενναία πάλεψε τόσα χρόνια.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της, στον Μάνο και στη Ναυσικά.

Θα τη θυμάμαι με αγάπη πάντα.

Ο αποχαιρετισμός της αύριο στις 15:30 στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως, Χρύσα.»

«Έφυγες ΑΓΓΕΛΕ μου!!!!

Έδωσες τη μάχη της ζωής σου, αλλά τελικά, το ΤΕΡΑΣ σε νίκησε.

Χρύσα μου, υπήρξες ό,τι πολυτιμότερο στην ζωή μου.

Η ΤΕΛΕΙΑ σύζυγος, η ΥΠΕΡΟΧΗ μάνα, η εκπληκτική εικαστικός που «σημάδεψες» την πόλη που λάτρεψες με τα έργα σου.

Θα βρίσκεσαι για ΠΑΝΤΑ στην ψυχή μου και στην καρδιά μου και η ΛΑΤΡΕΙΑ μου για σένα, θα σ’ ακολουθεί στο ΑΙΩΝΙΟ ΦΩΣ που θα βρίσκεσαι.

Η όμορφη και γλυκειά Ναυσικούλα σου, η κορούλα που τόσο λάτρεψες και που τόσο σε αγάπησε, θα ακολουθήσει τα χνάρια σου, να είσαι σίγουρη!

Σ’ ΑΓΑΠΩ ΖΩΗ ΜΟΥ…».