Τον “γάζωσαν” έξω απο το σπίτι του: Νέα μαφιόζικη εκτέλεση, νεκρός ο 39χρονος Χρίστος Χαριλάου

Αποτέλεσμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών φαίνεται πως είναι η στυγερή δολοφονία που εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα με θύμα έναν 39χρονο.

Το θύμα είναι ο 39χρονος Ελληνοκύπριος Χρίστος Χαριλάου, ο οποίος απασχόλησε ξανά τις Αρχές, και φαίνεται πως κάποιοι τον ήθελαν νεκρό.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο πεζός, του έστησε καρτέρι έξω από την οικία του στην Παρεκκλησιά.

Σε κάποια στιγμή, ο 39χρονος είχε αποχωρήσει από το σπίτι του για να πάει να φέρει φαγητό στα παιδιά του, σύμφωνα με την μαρτυρία που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία, και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα. Μόλις αποβιβάστηκε από το όχημά του, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ εναντίον του.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, το θύμα δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός. Η Αστυνομία έφθασε στο σημείο μετά από πληροφορία που δέχθηκε για ρίψη πυροβολισμών.

Το σημείο αποκλείστηκε και μέλη του ΤΑΕ αλλά και του Εγκληματολογικού άρχισαν έρευνες, ενώ από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, φαίνεται πως το θύμα δέχθηκε περίπου τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς.

Στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν και η Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ άρχισε η αναζήτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Ωστόσο, γύρω από την οικία του θύματος υπάρχουν χωράφια, μέσω των οποίων ενδεχομένως να διέφυγε ο δράστης και δεν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Εντούτοις, θα αναζητηθούν υποστατικά παρακείμενων δρόμων.

Με τι ασχολούταν το 39χρονο θύμα
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ώρα της δολοφονίας, εντός της οικίας βρισκόταν η οικογένεια του θύματος, ο οποίος δραστηριοποιείται με πωλήσεις ακινήτων, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και ως φρουρός ασφαλείας. Επίσης, σύμφωνα με πηγή, πριν από περίπου έναν μήνα, καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, για υπόθεση ναρκωτικών του 2019, ενώ εναντίον του εκκρεμούσε υπόθεση που αφορά κακόβουλη ζημιά.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ανοίξει κύκλος ανακρίσεων, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς το θύμα, τον οποίον ήθελαν νεκρό.

Πάντως, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο δράστης ήταν διαβασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να τον ανέμενε σε άλλο σημείο δεύτερο πρόσωπο, όπου τον παρέλαβε αφότου διέφυγε πεζός από το σημείο.