Ανατρέπει τα πάντα η μητέρα της Αναστάζια: «Δεν είδα κανένα πτώμα, ούτε μου έδειξαν τίποτα. Δεν πιστεύω τα τεστ»

Αιχμές για τις ελληνικές Αρχές άφησε στα πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα onet παραχώρησε η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αλυκές στην Κω. Όπως υποστηρίζει η ίδια, δεν είχε καμία ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για το συμβάν με την εξαφάνιση.

«Κανείς από την Αστυνομία δεν έδωσε σε εμένα και τον σύντροφό της, Μικάλ, καμία πληροφορία. Το μόνο που είπαν είναι ότι η έρευνα ήταν άκρως απόρρητη, ότι ακόμα δεν είχαν βρει το παιδί μου και ότι δε μας απαγόρευαν να κάνουμε εμείς τη δική μας έρευνα», είπε αρχικά η μητέρα της 27χρονης.

«Όταν έμαθα ότι η κόρη μου αγνοούνταν, ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Μου προσέφεραν αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους. Κινηθήκαμε μόνοι μας, αυτοί νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο και πήγαμε στο σημείο που η κόρη μου βρισκόταν μία ώρα από τη στιγμή που εξαφανίστηκε. Περπατήσαμε, κοιτάζαμε σε άδεια οικόπεδα, σε θάμνους, σε βαλτώδη σημεία και την ψάχναμε παντού», συμπλήρωσε.

«Ένας υπάλληλος της πρεσβείας μας, ήρθε και μας είπε ότι βρήκαν μία σορό και ότι θα έπρεπε να πάμε να την αναγνωρίσουμε. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά δεν υπήρξε καμία αναγνώριση. Εγώ δεν είδα κανένα πτώμα, ούτε ο Μικάλ, ο σύντροφός της. Όταν φτάσαμε στο σημείο, που ήταν η σορός, η Αστυνομία ήταν ήδη εκεί. Μας είπαν πως η σορός ήταν σε αποσύνθεση.

Εγώ δεν πιστεύω κανένα τεστ. Ήθελα να επιβεβαιώσω ότι ήταν το μωρό μου. Τους ρώτησα να μου δώσουν κάποια από τα προσωπικά της αντικείμενα. Ήξερα ότι φορούσε ένα δαχτυλίδι και τους είπα. Αργότερα άκουσα από μία κυρία από την πρεσβεία ότι το δαχτυλίδι βρισκόταν εκεί. Αλλά κανείς δε μου το έδειξε, ούτε μου το έδωσε. Δε μου έδειξαν τίποτα, ούτε από τα ενδύματά της ούτε από το σακίδιό της ούτε ένα κομμάτι από το φόρεμά της, απολύτως τίποτα».

«Η τελευταία μας συνομιλία ήταν τόσο γρήγορη και συνηθισμένη», λέει η μητέρα της Αναστάζια
Παράλληλα, η μητέρα της 27χρονης μίλησε και στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου και αναφέρθηκε στην τελευταία συνομιλία που είχε με την αδικοχαμένη Αναστάζια. «Μιλούσαμε με την κόρη μου κάθε μέρα. Μου τηλεφωνούσε πάντα. Και την ημέρα της απαγωγής με πήρε τηλέφωνο. Δε θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αυτή ήταν η τελευταία μας συνομιλία», ανέφερε.

Στην τελευταία συνομιλία με τη μητέρα της, η νεαρή παραπονέθηκε ότι κάηκε ενώ δούλευε στην κουζίνα και η πληγή δεν επουλώθηκε ακόμα. «Ήταν μια γρήγορη και περιστασιακή συζήτηση», λέει και συνεχίζει: «Με πήρε τηλέφωνο ενώ ήμουν στο κομμωτήριο και δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί της. Η ίδια μίλησε για αυτό το έγκαυμα, το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και αρκετές μέρες με αλοιφές που της έγραψε ο γιατρός. Μου έστειλε φωτογραφίες της ουλής και με ρώτησε τι έπρεπε να κάνει για αυτό. Η τελευταία μας συνομιλία ήταν τόσο γρήγορη και συνηθισμένη», θυμάται η μητέρα.

Η κ. Ναταλία μόλις έμαθε για την εξαφάνιση της κόρης της, πέταξε στο νησί της Κω για να την αναζητήσει. Μαζί της ήταν οι ντετέκτιβ που δήλωσαν τη θέλησή τους να βοηθήσουν την οικογένεια. Μετά από λίγες μέρες, το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα.

Την Κυριακή, εθελοντές βρήκαν το σώμα της Αναστάζια στους θάμνους. Την Τρίτη, μετά την παράδοση των δειγμάτων DNA που απαιτούνται για την ταυτοποίηση του πτώματος και μετά από ανάκριση του φίλου του θύματος, η μητέρα της 27χρονης επέστρεψε στην Πολωνία.