Συγκλονίζει η Ευδοκία Τσαγκλή: “Μια μάνα βρήκε ένα κομματάκι 2×3 και ταυτοποιήθηκε. Ήταν η καρδιά της κόρης της”

Συγκλονίζει η Ευδοκία Τσαγκλή: “Μια μάνα βρήκε ένα κομματάκι 2×3 και ταυτοποιήθηκε. Ήταν η καρδιά της κόρης της”

Η Ευδοκία Τσαγκλή έχει ζήσει μια εμπειρία που θα μπορούσε να συντρίψει το πνεύμα και την ελπίδα οποιουδήποτε. Ήταν μία από τους επιβάτες που τα έβαλαν με τον θάνατο και κατάφεραν να επιζήσουν, από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.’Ενα δυστύχημα, που αφαίρεσε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Μέσα από μια συνέντευξη στο κανάλι του Eleftheros στο Youtube, η Ευδοκία Τσαγκλή αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της. Με αποφασιστικότητα και θάρρος, μιλά για τα όσα βίωσε εκείνη την τραγική νύχτα. Εκτός από την προσωπική της εμπειρία, αναφέρεται και στον αγώνα που δίνει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από το δυστύχημα, ελπίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Ευδοκία ΤσαγκλήΕυδοκία Τσαγκλή: Τα όσα είπε στην συνέντευξη της
«Ήταν να μείνω για εκείνους που δεν έμειναν. Υπάρχουν επιζώντες. Είναι το βαγόνι που έπεσε στο κυλικείο. Εγώ καθόμουν στο προτελευταίο κουπέ ενώ το τελευταίο κύρτωσε τελείως. Φάγαμε πολύ “ξύλο”. Ευχαριστώ που είμαι εδώ. Πιστεύω γενικά, στην ανώτερη δύναμη.

Πήγα πριν 2-3 μέρες στον χώρο που έχει καλυφθεί πλέον, άμεσα κιόλας. Όχι απλά τσιμεντώθηκε αλλά αφαιρέθηκε ένα μέτρο. Το ξερίζωσαν και το τσιμέντωσαν. Ενώ υπήρχαν ακόμη αγνοούμενοι. Γονείς δεν έχουν πάρει ούτε κοκαλάκι, ούτε καμένο δέρμα του παιδιού τους. Κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι για τους γονείς να κάνουν την ταφή και να έχουν κάτι. Οι έρευνες σταμάτησαν λίγες μέρες μετά υποτίθεται ολοκληρωμένες.Εφόσον υπήρχαν ομάδες με σκύλους, δεν έγινε, δεν επιτράπηκε», ανέφερε αρχικά νεαρή κοπέλα.

Ενώ στην συνέχεια, προσέθεσε πως: «Πριν λίγες μέρες βγήκε το πόρισμα και κάποιες πόρτες άνοιξαν. Το μαύρο κουτί δεν λειτουργούσε! Έχουμε αναπάντητα ερωτήματα για τη φωτιά γιατί στο πόρισμα έχουν γράψει ότι ήταν σε σύνολο όλα τα έλαια σιλικόνης. Στην ουσία το δικαιολογούν ότι οι τρεις μηχανές συγκρούστηκαν και συσσωρευτικά υπήρχε η ένταση για να γίνει η έκρηξη. Η μία μηχανή πετάχτηκε σε ένα διαφορετικό σημείο. Είναι κάποια πράγματα που τα κοιτούσαμε χθες με τον δικηγόρο μου. Θέλει έρευνα! Προσπαθούμε να γίνουμε χημικοί για να βρούμε μια άκρη. Τέσσερις μήνες μετά δεν έχουμε προχωρήσει σε αυτό. Δεν έμαθα ποτέ τι πήγε να με κάψει στα μούτρα.


Κάποια παιδιά απευθείας εξαϋλώθηκαν. Υπάρχει μια μάνα που βρήκε ένα κομματάκι, 2×3 και ταυτοποιήθηκε από την κόρη της. Προσπάθησε να το κάψει και ήταν σκληρό, ήταν η καρδιά της κόρης της. Έγινε η σμίκρυνση από τη θερμοκρασία. Υπήρχαν και άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί και υπέφεραν από αυτό. Στους 1300 βαθμούς πώς έφτασε; Τέσσερις μήνες μετά συζητάμε τι; Πώς;

Λέω και εγώ 57 άτομα αλλά ήταν τόσο φίσκα το βαγόνι, τόσο φίσκα το κυλικείο. Γιατί μπαζώθηκε τόσο γρήγορα;».

Ακολουθεί η συνέντευξη της παρακάτω:

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0