Τα άλλαξε όλα μετά το θάνατό του: Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου έγινε “πατέρας Αυγουστίνος” & δε μιλά για το παρελθόν

Πατέρας Αυγουστίνος: Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο εγγονός του αξέχαστου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου , που τυγχάνει και συνονόματος του, αποφάσισε να κάνει μια εξαιρετικά σημαντική ανατροπή στην πορεία της ζωής του. Αυτή η απότομη αλλαγή δεν ήταν απλώς μια τυχαία απόφαση, αφού σύμφωνα με αναφορές του περιοδικού “Espresso”, η απώλεια του αγαπημένου του παππού, που ήταν επίσης ο δάσκαλος του, τον συγκλόνισε τόσο βαθιά που ένιωσε την ανάγκη να ενταχθεί στον κόσμο της Εκκλησίας.

Μετά την ενσωμάτωσή του στις αγκάλες της Εκκλησίας και την κουρά του από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο Ανέστης Βλάχος αποφάσισε να αλλάξει πλήρως την ταυτότητά του. Με πλήρη αφοσίωση στο νέο του καθήκον, μετονόμασε το προσωπικό του προφίλ σε “πατέρας Αυγουστίνος Βλάχος”. Τώρα, οι προσωπικές του φωτογραφίες από την κοσμική του ζωή έχουν αντικατασταθεί με εικόνες της εκκλησίας και των θρησκευτικών τελετών, αναδεικνύοντας τον νέο του πνευματικό προσανατολισμό και την αφοσίωσή του στον Κύριο.

Πατέρας Αυγουστίνος: Τα λόγια του πατέρα του
Ο πατέρας του, Ηρακλής Βλάχος, με ένα μήνυμα που ανάρτησε στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια και χαρά ότι ο αγαπημένος του γιος χειροτονήθηκε κληρικός και πήρε το ιερό όνομα Αυγουστίνος.

«Ο γιος μου Ανέστης χειροτονήθηκε πρόσφατα κληρικός και έλαβε το όνομα Αυγουστίνος. Σήμερα γιόρτασε για πρώτη φορά το νέο του όνομα. Αξιος, να σε χαιρόμαστε και καλή δύναμη στον δύσβατο και ανηφορικό δρόμο που διάλεξες» είχε γράψει στην ανάρτησή του.

Ο Πατέρας Αυγουστίνος, πλέον, έχει αποφασίσει να μην παρέχει συνεντεύξεις και να αποφεύγει να μιλά για τη χειροτονία του, αλλά και την προηγούμενη ζωή του. Αυτή η απόφαση αντανακλά την επιθυμία του να επικεντρωθεί στην πνευματική του πορεία.

Σε ποια εκκλησία λειτουργεί;
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η “Espresso”, ο πατέρας Αυγουστίνος βρίσκεται στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Φιλαδέλφειας. Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα συμβολική για τον πατέρα Αυγουστίνο, καθώς εκεί λειτουργεί ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του παππού του.