Καθηλώνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος: “Με πήραν σηκωτό, με σακάτεψαν στο ξύλο και δεν μιλήσαμε άλλο με τον Θάνο”

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Δύο στη μία» με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής θέλησε να αναφερθεί, μέσα σε όλα, στις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν φυλακίστηκε μαζί με τον αδελφό του, Θάνο την περίοδο της δικτατορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος εξομολογήθηκε πως «θυμάμαι το βράδυ που με έφεραν σηκωτό, με είχαν βασανίσει. Επειδή το κελί μου ήταν το 10 και του Θάνου ήταν από αριστερά, το 12 ή το 14 δεν θυμάμαι, είχαμε μάθει πως αν περάσει την φωνή σου από κάτι καγκελάκια που βρίσκονταν επάνω θα ακουστεί από εκεί. Είχαμε μιλήσει και μια δυο φορές μέχρι να με κατεβάσουν στον τέταρτο. Ακούγεται η φωνή του Θάνου, «Ανδρέα τι γίνεται;» και του λέω «με σακάτεψαν στο ξύλο». Ανοίγει ξανά το κελί, τρώω κάτι πρόσθετες και δεν μιλήσαμε».

«Την επόμενη ημέρα, όμως, ακούγαμε πότε υπάρχει φρουρός απ’ έξω ή δεν είναι και είχαμε επικοινωνία. Εκεί του είπα και την κουβέντα, «μην ανησυχείς, δεν έχω πει τίποτα» έχοντας αφουγκραστεί ότι δεν υπάρχει φρουρός είτε για να με χτυπήσει είτε για να το ακούσει. Αυτά πρέπει ο Θάνος να τα έχει γράψει μάλλον στο βιβλίο του για να υπάρχουν».

«Και τον Θάνο και εμένα μας προσδιόρισε αυτή η ιδεολογία και ξεκινά από τον μπαμπά ο οποίος ήταν μαθηματικός, δεν μπόρεσε ποτέ να διδάξει σε σχολείο γιατί του είχαν πάρει την άδεια την εποχή μετά τον δεύτερο εμφύλιο. Δηλαδή η μεταπολεμική Ελλάδα και η προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της, αλλά ήταν ένα εμφυλιακό κλίμα ακόμα και υπήρχε ένας αντικομουνισμός έντονος ο οποίος πέρναγε στο ότι έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να μπορείς να δουλέψεις ή όχι» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Ανδρέας Μικρούτσικος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.