“Τα αγκαλιάζω & τα προστατεύω”: Η Μαρία Μενούνος δείχνει 1η φορά τα σημάδια της επέμβασης & στέλνει ηχηρό μήνυμα

Πριν από δύο μήνες η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μοιράστηκε την ιστορία της με τους θαυμαστές της, σε μία συνέντευξη.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου ανάρτησε μία φωτογραφία στο Instagram, διαφορετική από τις άλλες.

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, πόζαρε μπροστά σε έναν καθρέφτη φορώντας το μαγιό της. Στην κοιλιά της φαίνονται τα σημάδια από την εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε και στη λεζάντα της ανάρτησης, η Μαρία Μενούνος αναφέρθηκε στις ουλές της, τις οποίες «αγκαλιάζει για να τις προστατέψει».

Δείτε τη φωτογραφία
«Κοιτάζω πίσω στη χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα καταφέρω και φυσικά για όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν! Τώρα βλέπω τις ουλές που αντηλιάζω προσεκτικά για να τις προστατέψω και χαμογελάω» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής της, η Μαρία Μενούνος.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People» Τον Μάιο είχε αποκαλύψει οτι τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, στο στάδιο 2. Η παρουσιάστρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα κι εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Μαρία Μενούνος περνάει τόσο σοβαρή περιπέτεια υγείας, καθώς το 2017 είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία μετά από διάγνωση με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

«Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν δυνατές κράμπες στα πόδια.

Πριν διαγνώσουν τον καρκίνο στο πάγκρεάς της, οι γιατροί, θεώρησαν ότι για τους πόνους της ευθύνεται το γεγονός, ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο οποίος πιθανότατα, είναι κληρονομικός από την οικογένειά της, καθώς ο πατέρας της και ο αδερφός της πάσχουν επίσης.

«Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;”. Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου» περιγράφει.

«Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα “πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά» συμπλήρωσε.

Ο σύζυγός της δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της, όπως και ο πατέρας της, όπως λέει. Σύμφωνα με τον γιατρό της, Ράιαν Αρόνιν του UCLA, η Μαρία Μενούνος είναι σε καλή κατάσταση πλέον, στην υγεία της και δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή κάποια άλλη θεραπεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.