Όλες οι προσευχές μαζί του: Φεύγει από το Αννόβερο ο 20χρονος Γεράσιμος, ραγίζουν καρδιές οι γονείς του

Όλες οι προσευχές μαζί του: Φεύγει από το Αννόβερο ο 20χρονος Γεράσιμος, ραγίζουν καρδιές οι γονείς του

4 και περισσότεροι μήνες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 20χρονος Βολιώτης Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης που βίωσε την κόλαση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού , βρίσκεται πλέον στο Ανόβερο της Γερμανίας, που μεταφέρθηκε στο τέλος Ιουνίου, μετά από 118 ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο Ανόβερο ο 20χρονος Γεράσιμος, μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Ο Βολιώτης Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης, είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού του μοιραίου δυστυχήματος των Τεμπών. Η οικογένειά του, με μια ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή προς την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν το παιδί τους σε αυτήν τη μάχη που δίνει. και για όλη τη βοήθεια και την στήριξη ώστε να μεταφερθεί στο International Neuroscience Institute, Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Εκεί, νοσηλευόμενος πλέον σε απλό θάλαμο νοσηλείας, λαμβάνει ειδική θεραπεία την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει σε κάποιους μήνες και εάν όλα πάνε καλά που το ελπίζουμε όλοι μας θα μεταβεί σε πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη, το οποίο αποτελεί και τον τελικό του προορισμό.

Advertisement

Στην πολύμηνη αυτή διαδικασία, το κράτος στήριξε την οικογένεια από την πρώτη στιγμή. Με απόφασή της η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέχει πλήρη κάλυψη των εξόδων των γονέων, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr- με πολύ πρόσφατη απόφαση έδωσε και μια επιπλέον παράταση, δύο μηνών.

Advertisement

Δείτε την αρχική απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με την οποία η οικογένεια καλύπτεται στο συνολικό κόστος της δαπάνης για την αποκατάσταση του 20χρονου παιδιού

Advertisement

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της οικογένειας του Γεράσιμου
Φεύγοντας για το Αννόβερο, οι γονείς του Γεράσιμου, δημοσίευσαν ευχαριστήρια επιστολή για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που τους βοήθησαν.

«Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Αννόβερο. Άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα, όταν γυρίσουμε, με το καλό, από τη Γερμανία», είχε δηλώσει πριν από περίπου έναν μήνα ο πατέρας του Γεράσιμου.

Advertisement

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των γονιών του Γεράσιμου

«Πριν από λίγες ημέρες ο Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ύστερα από 118 ημέρες και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης για να συνεχίσει τον τεράστιο αγώνα του σε ένα άλλο μέρος. Πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των αγίων, αλλά και με τη συμβολή της ιατρικής ομάδας, θα κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση και τη θεραπεία του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι τώρα στον αγώνα του για τη ζωή του.

Advertisement

Τον διευθυντή, τον επιμελητή, τους γιατρούς και όλο το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που υπερέβαλαν εαυτούς στις προσπάθειές τους.

Το θεάρεστο έργο και ο αγώνας που δόθηκε από όλους τους υγειονομικούς συντελεστές για να κρατηθεί στη ζωή ο Γεράσιμος χρήζουν ευγνωμοσύνης από πλευράς μας, αλλά και θαυμασμού. Το έργο τους και το αποτέλεσμά του αναγνωρίστηκαν και από τους ιατρούς της ομάδας στη Γερμανία που ανέλαβε τώρα το παιδί μας.

Τον χειρουργό του, που τις κρίσιμες στιγμές πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις και, μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες γιατρούς των χειρουργείων, τον διευθυντή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τους νοσοκόμους, από την πρώτη ώρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας δεν εγκατέλειψαν και, ενώ η μάχη φαινόταν χαμένη, έκαναν το ακατόρθωτο.

Ευχαριστούμε τον ιερό κλήρο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στον Γεράσιμο-Ιάσονα με τις προσευχές του και τις παρακλήσεις του.

Τους ανώτατους και ανώτερους παράγοντες του ελληνικού κράτους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ, τη διοίκηση αλλά και όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που στάθηκαν στο πλευρό του Γεράσιμου όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας, γνωστούς και άγνωστους, που έδειξαν πώς αγαπούν οι άνθρωποι, όχι απλά συμμετέχοντες, αλλά ενστερνιζόμενοι πραγματικά με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, γιατί εκείνη τη μοιραία νύχτα αντέδρασαν όχι μόνο με επαγγελματισμό και απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον τους, αλλά ακόμα περισσότερο με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία, καθώς η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών εκτέλεσε με επιτυχία μια πολύ ιδιαίτερη μεταφορά.

Δεν αναφέρονται ονόματα από σεβασμό προς την προσωπικότητα των παραπάνω ανθρώπων, αλλά αυτό δεν αλλάζει στο παραμικρό το έργο που επιτέλεσαν και τη βοήθεια που προσέφεραν.

Σας ευγνωμονούμε.

Οικογένεια Δ. Γ. Γ.»

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0