Δεν το χωρά ανθρώπου νους: 10χρονος ήπιε 6 μπουκάλια νερά και κινδυνεύει να πεθάνει από δηλητηριάση

Δεν το χωρά ανθρώπου νους: 10χρονος ήπιε 6 μπουκάλια νερά και κινδυνεύει να πεθάνει από δηλητηριάση

Ενας άτυχος 10χρονος στην Αμερική, κατανάλωσε έξι μπουκάλια νερό αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να δηλητηριαστεί.

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ με ένα μικρό αγόρι, το οποίο παραλίγο να χάσει τη ζωή του, όταν ήπια μέσα σε μία ώρα 6 μπουκάλια νερό. Το γεγονός ώθησε τους γονείς του να προειδοποιήσουν άλλες οικογένειες για τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης νερού.

Ο Ray Jordan, ένας ζωηρός 10χρονος από την Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, βρέθηκε σε μια απειλητική για τη ζωή του κατάσταση αφού κατανάλωσε έξι μπουκάλια νερό μέσα σε διάστημα μιας ώρας, με αποτέλεσμα να πάθει δηλητηρίαση από νερό.

Το χρονικό της τραγωδίας που βίωσε ο 10χρονος
Ο Ray απολάμβανε μια παιχνιδιάρικη μέρα με τα ξαδέλφια του, απορροφημένος σε δραστηριότητες όπως το να κάνει κύκλους γύρω από το σπίτι και να χοροπηδάει στο τραμπολίνο. Επιδιδόμενος σε ζωηρό παιχνίδι κάτω από τον καυτό ήλιο, τελικά αναζήτησε αναψυκτικό και μπήκε μέσα για να πάρει λίγο νερό. Χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του, ο 10χρονος είχε παρασυρθεί, καταναλώνοντας γρήγορα έξι μπουκάλια νερό μεταξύ 8:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ.

Περίπου μια ώρα αργότερα, στις 10:30 μ.μ., οι γονείς του Ray, Stacy και Jeff Jordan, άρχισαν να παρατηρούν ανησυχητικά συμπτώματα καθώς ο γιος τους άρχισε να κάνει εμετό. Μιλώντας στο WISTV, η Stacy περιέγραψε ότι ήταν σαν ο γιος τους να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ, ενώ ο Jeff πρόσθεσε: «Δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του ή οτιδήποτε άλλο. Οι κινητικές του λειτουργίες είχαν χαθεί. Σε εκείνο το σημείο τον έστειλα αμέσως στο νοσοκομείο Richland Children’s».

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα πραγματοποίησαν διάφορες εξετάσεις για να εξακριβώσουν την αιτία της κατάστασης του Ray. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νατρίου, μια κατάσταση που συμβαίνει όταν τα νεφρά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την υπερβολική πρόσληψη νερού. Η Stacy μοιράστηκε: «Του έδιναν κάτι για να τον βοηθήσουν να ουρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να φύγουν αυτά τα υγρά, επειδή είχε πρηστεί γύρω από τον εγκέφαλό του, γι’ αυτό πονούσε τόσο πολύ το κεφάλι του». Επιπλέον, οι γιατροί χορήγησαν νάτριο και κάλιο για να βοηθήσουν στη ρύθμιση του αίματος του Ray.

Ευτυχώς, ο 10χρονος Ray κατάφερε να αναρρώσει πλήρως και τώρα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, η οικογένειά του αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της για να ευαισθητοποιήσει και άλλους γονείς σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης νερού.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1