Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτα τα τέσσερα μέτωπα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά σε τέσσερα μέτωπα στη Ρόδο.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη στο δάσος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Την ίδια ώρα, εξαιτίας του μεγέθους που έχει λάβει η φωτιά εκκενώθηκαν, ύστερα από εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οικισμοί της Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία. Σχετικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι. Ο δήμος γνωστοποίησε σε όσους εγκατέλειψαν τα χωριά πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία τους.

Στα σημεία που μαίνεται η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 3 αεροσκάφη καθώς και 3 ελικόπτερα. Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που δυσχέραινε το έργο των πιλότων. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου.

Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτα τα τέσσερα μέτωπα – Εκκενώθηκαν οικισμοίFacebook Twitter
Ρόδος – Φωτ.: Twitter
Φωτιά στη Ρόδο: Απομακρύνθηκαν επισκέπτες από αρχαιολογικό χώρο
Σήμερα, η εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προχώρησε σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Παράλληλα, στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς. Όπως επίσης ανακοινώθηκε αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νησί 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ