700 ευρώ η μία: Η παραλία με τις πιο ακριβές ξαπλώστρες – Ξέφυγαν οι τιμές, βουτιά και… χιλιάρικο

H Βρετανική Daily Mail προχώρησε σε ένα ρεπορτάζ αναφορικά με τις τιμές για μια ξαπλώστρα στην Ευρώπη καθώς οι περισσότεροι Βρετατνοί αναζητούν έναν προορισμό ειδικά στη Μεσόγειο για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το άρθρο προσφέρει πληθώρα επιλογών αναφέροντας πως οι τιμές ειδικά φέτος έχουν και σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος για μια ξαπλώστρα ξεπερνά τη λογική και εκτοξεύεται στα 700 ευρώ. Φυσικά απο τη λίστα δεν λείπει και η Μύκονος.

Πόσο πληρώνουν οι Βρετανοί για… μια θέση στον ήλιο.

Και ανάμεσα στα πιο ακριβά beach clubs που βρέθηκαν στην έρευνα σήμερα ήταν το Arienzo Beach Club στο Ποζιτάνο.

Οι πιο ακριβές ξαπλώστρες της Ευρώπης
Εδώ, κοστίζει 685 ευρώ (590 λίρες) για μια “VIP εμπειρία” που περιλαμβάνει ξαπλώστρα, ομπρέλα, νερό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και μια vintage σαμπάνια Dom Perignon.

Θα μπορούσατε επίσης να βρεθείτε να πληρώνετε 500 ευρώ (430 λίρες) στο Nikki Beach στη Σαρδηνία για μια “εικονική εμπειρία παραλιακού κρεβατιού” για δύο έως τρεις επισκέπτες, η οποία περιλαμβάνει σαμπάνια.

Άλλες τοποθεσίες με αξιοσημείωτες τιμές που βρέθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν την παραλία Scorpios Beach στο hotspot των διασημοτήτων της Μυκόνου στην Ελλάδα με 160 € (140 £) για μία καμπάνα, και το La Reserve A La Plage στο St Tropez της Γαλλίας, όπου κοστίζει 80 € (70 £) την ημέρα για μία ξαπλώστρα – ή 200 € (170 £) για μία διπλή ξαπλώστρα.

Οι «χρυσές» ξαπλώστρες στην Ευρώπη
Εν τω μεταξύ, το La Fontelina στο Κάπρι της Ιταλίας χρεώνει 70 ευρώ (60 λίρες) για μια ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα.

Η κράτηση εδώ απαιτεί επίσης κράτηση στο εστιατόριο, όπου η φθηνότερη επιλογή θα ήταν ένα ποτήρι νερό για 4 € (3 £) και σπαγγέτι με ντομάτες και βασιλικό για 19 € (16 £) – δηλαδή συνολικά 93 € (80 £), χωρίς να περιλαμβάνονται τα φιλοδωρήματα.

Επομένως, εδώ είναι πιθανό να δαπανήσετε τουλάχιστον 100 € (86 λίρες).

Αλλά όσοι σχεδιάζουν μια επίσκεψη είναι σαφώς ευτυχείς να πληρώσουν μια τέτοια τιμή, με το θέρετρο να αποκαλύπτει στον ιστότοπό του ότι ήταν πλήρως κλεισμένο ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φέτος.

Το Anima Beach Palma στη Μαγιόρκα της Ισπανίας χρεώνει επίσης 70 ευρώ (60 λίρες) για ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα.

Και το Blue Marlin στην Ίμπιζα της Ισπανίας χρεώνει 30 ευρώ (26 λίρες) για μια ξαπλώστρα, αλλά υπάρχει επίσης ελάχιστη δαπάνη στο χώρο 50 ευρώ (43 λίρες) ανά κρεβάτι.

Εν τω μεταξύ, μια “Moet VIP Cabana” στο θέρετρο κοστίζει 500 ευρώ (430 λίρες), συν μια ελάχιστη δαπάνη “κατόπιν αιτήματος”.

Βέβαια, οι ταξιδιώτες θα επιβαρυνθούν και με επιπλέον έξοδα, με τους λογαριασμούς των μπαρ στο κλαμπ Nammos στη Μύκονο – που είναι αγαπημένο των διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Amber Turner του Only Way is Essex – να ξεπερνούν τακτικά τις 100.000 λίρες χάρη στην πώληση της σαμπάνιας Cristal Exclusive Limited Edition από τη Γαλλία για 55.000 λίρες και ενός τάλιρου τζερόμποαμ τριών λίτρων Cristal Rose Vintage 2007 για 32.000 λίρες.

Το 2019, έρευνα του προμηθευτή ομπρελών We Are Promotional διαπίστωσε ότι η παραλία Waikiki στη Χονολουλού της Χαβάης ήταν η πιο ακριβή παραλία στον κόσμο για τη μίσθωση ομπρελών και ξαπλωστρών, οι οποίες ήταν διαθέσιμες προς 50 δολάρια (39 λίρες) την ημέρα για ένα συνδυασμένο πακέτο.

Η παραλία South Beach στη Φλόριντα ήρθε δεύτερη με συνδυασμένη τιμή 20 λίρες, μπροστά από την Tropea στην Ιταλία με 23 λίρες και τη Nazare στην Πορτογαλία με 19 λίρες και τη Lloret de Mar στην Ισπανία, και οι δύο με 19 λίρες.

Στη λίστα ήταν επίσης η παραλία Bondi Beach στην Αυστραλία και το Coney Island στις ΗΠΑ, και οι δύο στις 17 λίρες, και στη συνέχεια το Bournemouth στο Dorset – η μόνη τοποθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρώτη δεκάδα – στις 13 λίρες. Ακολούθησαν η Copacabana στη Βραζιλία και η Spiaggia Grande στην Ιταλία, και οι δύο στις 12 λίρες.

Η μελέτη εξέτασε τις 30 πιο δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο, όπως μετρήθηκαν με βάση τον αριθμό των κριτικών του TripAdvisor, και πήρε το κόστος από διάφορες πηγές, όπως το TripAdvisor, η Airbnb και οι ιστότοποι των παρόχων υπηρεσιών.