Όλοι σήμερα κλαίνε τον Νίκο Ζαριφόπουλο: Νεκρός ο αγαπητός καθηγητής, μπροστά στον γιο του έγινε το κακό

Κατέληξε το πρωί της Παρασκευής (15/09) ο Νίκος Ζαριφόπουλος υποκύπτοντας -τελικά- στα σοβαρά τραύματά του ύστερα από τροχαίο που είχε πριν μερικές ημέρες στο κέντρο του Πύργου.

Ο 57χρονος Νικος Ζαριφόπουλος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά ύστερα από τροχαίο που είχε συμβεί λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου επί της οδού Τάκη Πετροπούλου (στη διασταύρωση με την οδό Δραγατσανίου) στον Πύργο. Τότε, οδηγώντας το μηχανάκι (τύπου βέσπα) επάνω στην οποία βρισκόταν και ο 14χρονος γιός του, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πύργου όπου και διασωληνώθηκε (ο γιός του έφερε ελαφρά τραύματα).

Advertisement

Παρά τα σοβαρά τραύματά του, προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενος όλες αυτές τις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Αν και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση εξαρχής, οι ελπίδες της συζύγου του Μαρίας Φωτοπούλου και των δυο παιδιών τους Ορέστη και Αλέξανδρου, δεν έσβησαν ποτέ. Τα λόγια όμως είναι φτωχά και λίγα σε ότι αφορά το Νίκο και τι άνθρωπος ήταν.

Advertisement

Ένας ήρεμος άνθρωπος, κοινωνικός, με χιούμορ, χαμόγελο, διάθεση για προσφορά στους συνανθρώπους του, έσβησε ξαφνικά και σε τόσο μικρή ηλικία. Το αποτύπωμά του στην κοινωνία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ισχυρό, έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο τόσο ως καθηγητής γαλλικών, όσο και άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά.

Advertisement

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr βρισκόταν για αρκετό διάστημα στο πλευρό του αείμνηστου φίλου του Γιώργου Αγγελακόπουλου, ήταν συνεργάτης του πρώην δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου, ενώ ήταν και από τα μαχητικότερα μέλη του ΚΚΕ και της Επιτροπής Ειρήνης στην Ηλεία.